Condițiile de livrare INCOTERMS 2020

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat și cu suportul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, și cu suportul proiectului Enterprise Europe Network anunță desfășurarea webinarului privind regulile internationale INCOTERMS® 2020.

Evenimentul este organizat exclusiv de CCI a RM – membru al Camerei de Comerț  Internaționale (ICC), autor oficial cu drepturi depline asupra INCOTERMS® 2020.

OBIECTIV

Webinarul oferă o prezentare complexă a noilor reguli Incoterms 2020 şi a impactului acestora asupra comerţului international. Fiind emise sub auspiciile Camerei Internaționale de Comerț de la Paris, termenii INCOTERMS sunt recunoscuți şi acceptați pe plan internaţional. Acesti termeni definesc obligaţiile, riscurile şi costurile suportate de cumpărător şi de vânzător, în derularea unui act de comerț, fie că se desfășoară pe teritoriul unei singure țări, fie că se derulează pe unul sau mai multe continente.

Webinarul va prezenta nu numai schimbările pe care le aduce INCOTERMS 2020, comparativ cu versiunea INCOTERMS 2010, dar va oferi participanţilor şi posibilitatea înţelegerii scopului, utilizării şi aplicării acestor reguli în practica comercială, prin exemplificare cu unele studii de caz.

GRUP ŢINTĂ: angajații companiilor care activează în departamentele de logistica, export, import, vînzare, marketing, juridic, financiar-contabil, companiile de transport și logistica, brokerii vamali, companii de asigurare; personal bancar din departamentele de plăţi externe, finanțarea comerțului international, juridic,

Din Program:

  • Structura Incoterms 2020 – și clasificarea condițiilor de livrare: E, F, C, D;
  • Diferențele dintre Incoterms 2010 și 2020;
  • Aplicabilitatea condițiilor de livrare în cadrul procedurilor vamale;
  • Recomandări privind utilizarea corectă a Incoterms de către vînzator și cumpărător;

FormatorMykola Larin (Ucraina), formator oficial acreditat ICC și ICC Ucraina privind implementarea regulilor Incoterms®2020.  

Formator: Stancu Mavrodineanu (Romania), formator cu o experiență bancară (BRCE, BCR, Raiffeisen Bank) de peste 30 de ani, din care 25 în activitatea de finanțarea comerțului internațional. 

Data:    26.06.2020, 10:00 – 16:00 ( Limba de predare - rusă) Data limită de înscriere: 25 iunie 2020. Locurile disponibile  sînt limitate.

          03.07.2020, 10:00 - 16:00 - ( Limba de predare - rusă) Data limită de înscriere:  01 iulie 2020. Locurile disponibile  sînt limitate.

          09.07.2020, 10:00 - 14:00 - (Limba de predare - română) Data limită de înscriere: 07 iulie 2020. Locurile disponibile  sînt limitate.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM.

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Participarea la webinar este GRATUITĂ. Înregistrarea la webinar se va efectua prin completarea formularului online.

Ca urmare a instruirii, participanții primesc un certificat, emis de CCI a RM.

Pentru informații și condiții de participare: 022 23 52 94, 069800112, 079875727, seminar@chamber.mdmicaal.arutiunean@chamber.mdArticolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet