DIALOG ONLINE „...Despre şi pentru jurnalişti în perioadă de criză - drepturile omului în contextul COVID-19...”

Distribuie prietenilor:


Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, prezenţa în Republica Moldova, în colaborare cu Oficiul Avocatului Poporului, Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurării Egalităţii, precum şi Centrul pentru Jurnalism Independent anunţă organizarea unui Dialog online cu tematica „...Despre şi pentru jurnalişti în perioadă de criză - drepturile omului în contextul COVID-19...”.

Invităm pentru participare activă jurnaliștii, profesioniștii din domeniul mass-media, dar şi bloggerii, vloggerii și influencerii pentru o mai bună sensibilizare, conştientizare şi înţelegere a comunicării conforme drepturilor omului. 

În cadrul dialogului interactiv urmează să discutăm despre:

🔶 importanţa mesajelor care împuternicesc, unesc și promovează zero toleranță pentru stigmatizare și discriminare;

🔶 standardele de publicare proactivă a informației în perioada crizei, generate de COVID-19;

🔶 avertizorii de integritate în perioadă de criză sanitară;

🔶 şi, totodată, urmează să prezentăm experiența persoanelor afectate de COVID-19 pentru o mai bună sensibilizare, conştientizare şi înţelegere a fenomenelor discutate.

Totodată, Oficiul ONU pentru drepturile omului va lansa Ghidul de Comunicare conformă cu drepturile omului pe timp de criză pentru jurnaliști, prezentând, în acest sens, aspectele cheie ale comunicării inclusive, şi va prezenta, totodată, diverse aspecte din Ghidul terminologic pentru mass-media în comunicarea cu și despre grupurile vulnerabile discriminării, la fel produs de Oficiu.

Evenimentul va avea loc pe 05 iunie curent, cu începere de la ora 15:00 pe platforma WEBEX. Limba de lucru este româna.

👉 Înregistrează-te până pe 04 Iunie curent inclusiv: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBlMXbLI4KE74IBq-vmENvkFf9m3jK2sEcz3RRXEYvaR-M9Q/viewform. Link-ul cu accesul la discuţia online va fi transmis în ziua desfăşurării evenimentului pe e-mail, precum şi cu instrucţiunile de rigoare (verifică și mapa Spam). 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet