Oportunitate pentru liceeni - Training “Percepția tinerilor asupra conflictului transnistrean exprimată prin arta urbană”

Distribuie prietenilor:


Centrul Român de Politici Europene și CRPE – R. Moldova sunt în căutarea a 20 liceeni din Republica Moldova, inclusiv și din regiunea transnistreană, pentru cursul de formare Percepția tinerilor asupra conflictului transnistrean exprimată prin arta urbană.

Tema proiectului este consolidarea relațiilor dintre tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și cum tinerii, rețelele sociale și arta urbană pot combate stereotipurile. Astfel, propunem un curs de formare de 3 zile ce constă din discuții, sesiuni de informare, dezbateri, jocuri de rol și networking sub coordonarea trainerilor din România și Republica Moldova.La finalul proiectului, participanții vor realiza două picturi murale – una la Chișinău și cealaltă la Dubăsari, pentru care se va folosi vopsea specială ce purifică aerul.

Training-ul va avea loc în Republica Moldova și se va desfășura în perioada august-septembrie, iar data exactă va fi anunțată ulterior. 

Cum poți participa?

Te încurajăm să fii creativ și să ne prezinți viziunea ta despre cum tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului pot colabora, depăși stereotipurile și construi poduri de încredere.O poți face prin pictură, fotografie, video, eseu, scenetă sau orice altă formă de manifestare artistică.Lucrările pot fi trimise până pe 20 mai la adresa de email crpemoldova@gmail.com cu urmatoarele informații: Nume/prenume, numărul de telefon și instituția școlară unde înveți.


De ce să participi?

- Credem că participarea ta la acest proiect, dincolo de a te informa mai bine despre aspectele istorice, te va ajuta să afli dacă există sau nu diferențe dintre tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului;

- Promitem să punem accent pe creșterea ta ca cetățean critic și obiectiv, în special în ceea ce privește fluxul de informații în mass-media;

- Ai acces la un spațiu în care te încurajăm cel mai deschis să îți exprimi viziunea ca, mai apoi, împreună să ți-o transformăm în artă urbană/stradală.

Vrei să afli mai multe?Te încurajăm să te alături acestui grup, unde vom anunța detalii ulterioare despre locul și data proiectului.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet