EU4Culture lansează un apel pentru proiecte culturale și de inovare în țările Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova



Call

EU4Culture lansează un apel pentru proiecte culturale și de inovare în țările Parteneriatului Estic.

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, a anunțat un apel pentru sprijinirea proiectelor culturale și de inovare în orașe non-capitale din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Apelul este conceput pentru a promova cooperarea și dialogul intercultural în cadrul „EU4Culture Cities Network”.

Apelul este deschis organizațiilor non-profit care reprezintă sectoarele culturale și creative din țările eligibile. Propunerile pot fi depuse individual sau într-un consorțiu cu cel puțin doi și maxim cinci parteneri din țările eligibile. Solicitantul principal trebuie să aibă sediul într-unul dintre orașele „EU4Culture Cities Network”, în timp ce co-solicitanții pot fi din alte orașe din afara rețelei.

Apelul sprijină două tipuri de proiecte:

- Proiectele culturale care sunt axate pe dezvoltarea culturală și artistică, producția sau prezentarea, promovarea tradițiilor culturale locale și crearea de spații culturale.

- Proiectele de inovare care urmăresc să elimine diverse bariere dintre diferite sectoare și să promoveze dezvoltarea ecosistemelor locale prin combinarea culturii, creativității, turismului și a altor sectoare relevante.

Proiectele trebuie să fie aliniate la strategiile culturale ale orașelor în proiectul EU4Culture (Cahul și Orhei) și să urmărească dezvoltarea publicului țintă, creșterea participării publicului la cultură și profesionalizarea sectoarelor culturale și creative.

Apelul sprijină proiecte cu o durată de până la 10 luni, implementate în perioada octombrie 2023 – iulie 2024. Grantul maxim solicitat pe proiect poate fi pînă la 25.000 EUR și poate varia în funcție de perioada de implementare și de aria geografică a proiectului.

Pentru a aplica, solicitanții interesați trebuie să completeze formularul de cerere de pe Portalul de aplicații Goethe (GAP) și să îl trimită împreună cu documentele justificative solicitate. Data limită de depunere este 25 iulie 2023, ora 18:00 (ora Europei Centrale).

„EU4Culture Cities Network” este o platformă creată în cadrul proiectului EU4Culture, care urmărește să promoveze colaborarea în sectoarele culturale și creative în cadrul a 14 orașe selectate care au primit finanțare UE pentru a elabora strategii de dezvoltare culturală. Aceste orașe includ Charentsavan, Ijevan și Sevan din Armenia; Khirdalan, Lankaran și Sheki în Azerbaidjan; Kutaisi, Poti și Zugdidi în Georgia; Cahul și Orhei în Republica Moldova; și Odesa, Rivne și Vinnytsia în Ucraina.

Proiectul EU4Culture este implementat de Goethe-Institut (Lead), Centrele Cehe, Institutul Cultural Danez, Institut Français de Géorgie.

Pentru mai multe informații despre apelul de propuneri, solicitanții interesați se pot referi la Ghidul de aplicare și se pot înregistra la sesiunea informativă din 9 iunie.

 

Vă rugăm să contactați Proiectul EU4Culture la EU4Culture@goethe.de dacă aveți întrebări cu privire la procesul de aplicare.

Articol adaugat de: Eugen Harabara