EU4Culture 3rd Mobility grant scheme - Deadline 27March 2023



Moblity grant call SM post to be approved

EU4Culture lansează un apel de granturi de mobilitate pentru artiști și profesioniști din domeniul cultural

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cel de-al treilea apel pentru granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acest apel se concentrează în special pe sprijinirea candidaților din orașele care nu sunt capitale.

Granturile de mobilitate EU4Culture sunt deschise pentru stagii, vizite de studiu, conferințe, dezvoltare profesională și alte activități care promovează schimbul de cunoștințe și dialogul intercultural.

Artiștii sau profesioniștii din domeniul cultural din toate sectoarele culturale cu vârsta de peste 18 ani, care sunt cetățeni sau rezidenți legali ai acestor țări sunt eligibili pentru a depune o cerere. Apelul oferă o oportunitate specială candidaților care locuiesc în orașe care nu sunt capitale, alocând jumătate din bugetul apelului special pentru aceștia[1].

Apelul sprijină patru tipuri de mobilități:

1.         Mobilități pe termen scurt (5-10 zile calendaristice) - până la 1.500 EUR

2.         Mobilități pe termen mediu (până la 5 săptămâni) - până la 3.500 EUR

3.         Mobilități pe termen lung (până la 12 săptămâni) - până la 5.000 EUR.

4.         Mobilități virtuale (participare online) - până la 1.000 EUR

Proiectele de mobilitate pot fi implementate în perioada 1 iunie 2023 - 31 mai 2024 în statele membre ale Uniunii Europene, în țările partenere ale UE și în alte țări europene.

entru a aplica pentru granturile de mobilitate EU4Culture, candidații trebuie să prezinte un plan de acțiune și un buget pentru mobilitatea internațională propusă prin intermediul Portalului de aplicații Goethe (GAP).

Termenul limită pentru acest apel este 27 martie 2023, ora 15:00 (ora Europei Centrale).

Programul de mobilitate EU4Culture are ca scop promovarea dialogului intercultural și a schimbului de cunoștințe între artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului estic. În timpul primelor două apeluri de granturi, proiectul a sprijinit proiectele de mobilitate a 155 de persoane. Alte două apeluri vor fi anunțate până în 2024. EU4Culture este implementat de Goethe-Institut (lider), Centrele Cehiei, Institutul Cultural Danez, Institutul Francez de Géorgie

  • Aflați mai multe despre această oportunitate în "Ghidul apelului de mobilitate EU4Culture".
  • Sesiunea de informare privind granturile de mobilitate va avea loc pe 22 februarie la ora 10:00, ora Chișinăului, prin intermediul platformei Zoom. Vă rugăm să vă înregistrați în prealabil

Vă rugăm să contactați proiectul EU4Culture la adresa eugeniu.harabara.extern@goethe.de dacă aveți întrebări cu privire la procesul de aplicare.  

 

[1] Nu este aplicabil pentru aplicanții din Belarus și Ucraina.

Articol adaugat de: Eugen Harabara