ERIM anunță apel de depunere a cererilor în vederea obținerii granturilor de suport destinate societății civile pentru prevenirea și combaterea arderii profesionale și sporirea rezilienței

Distribuie prietenilor:DESPRE NOI

“Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile” este un proiect regional implementat de ERIM (anterior IREX Europe) și finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul își propune să consolideze organizațiile societății civile și să îmbunătățească capacitatea lor operațională și organizațională, inclusiv prin evaluarea organizațională, instruirea internă și oferirea de granturi mici.

 

DESPRE OPORTUNITATE

Granturile sunt destinate organizațiilor societății civile, inclusiv grupurilor de inițiativă (OSC-uri), și activiștilor/stelor ce promovează o cauză socială sau ecologică bine definită și doresc să combată și să prevină arderea profesională cu scopul de a spori reziliența și asigura bunăstarea psiho-emoțională la locul de muncă în vederea sustenabilității.

Vor fi oferite granturi de până la 1.500 EURO pentru persoane individuale și granturi de până la 4.000 EURO pentru aplicații colective. Exemple de suport eligibile pot include dar nu se limitează la: 

 • consiliere psihosocială sau juridică;
 • training cu privire la combaterea și prevenirea arderii profesionale;
 • activități de relaxare.

 

DESPRE TINE 

Procesul de selecție se va baza pe următoarele criterii esențiale:

 • aplicantul/a este activist/ă sau angajat/ă al unei OSC ce promovează o cauză socială sau ecologică bine definită;
 • confirmarea de către persoane terțe a activității aplicantului/ei în calitate de activist/ă sau în cadrul OSC-urilor în ultimii doi ani;
 • măsura în care solicitantul/a sau angajații/tele și voluntarii/ele organizației sunt expuși/se riscului de ardere profesională;
 • existența unei legături clare între sănătatea mintală precară și activitatea profesională;
 • locația OSC-ului (acoperire geografică proporțională)
 • existența unui potențial în vederea asigurării sustenabilității suportului oferit.Cererile parvenite din afara Chișinăului sunt încurajate și mai mult decât binevenite. 

Cererile de la organizațiile politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Suportul poate fi oferit până în februarie 2022.CUM SĂ APLICI

Cererile pot fi depuse până la 20 martie 2021, ora 23:59 (fusul orar al Republicii Moldova), în română, rusă sau engleză, la următoarea adresă de e-mail: ​[email protected] cu mențiunea “Suport reziliență” în subiectul e-mailul-ui.

Cererile incomplete sau trimise după data limită nu vor fi admise.

Toți solicitanții și toate solicitantele vor primi un e-mail cu rezultatele finale ale selecției.

 

Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

 • formularul de aplicare completat disponibil la următoarele link-uri: RO, RU, ENG;
 • certificatul de înregistrare (doar în cazul OSC-urilor înregistrate).

NB: Formularul de cerere trebuie să fie descărcat pe computerul dvs. pentru a-l putea edita. Nu este posibilă completarea formularului online.

 

ÎNTREBĂRI ȘI CLARIFICĂRI

Pentru mai multe detalii cu privire la această oportunitate, întrebările pot fi adresate prin e-mail cu cel mult 10 zile până la expirarea termenului de depunere a dosarului la următoarea adresă de e-mail: [email protected] cu mențiunea “Suport reziliență - întrebări” în subiectul e-mailul-ui.

 

Disclaimer: ERIM este responsabilă de conținutul acestui anunț și în el nu se reflectă neaparat opinia Uniunii Europene.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.