Discuție publică: Școala politică și criza cadrelor din serviciul public



AHE Event 16 05 23 update




Grupul „Advocacy pentru Educație de Calitate’’, constituit din profesori, studenți și activiști invită factorii de decizie și comunitatea academică la o discuție despre școala politică și serviciul public din Republica Moldova. Activitatea se va desfășura în cadrul conferinței „Modernizarea guvernării din Republica Moldova: aspecte teoretico-aplicative”, organizată de Departamentul Științe Politice și Administrative, Facultatea Relații Internaționale Științe Politice și Administrative, USM, pe 16 mai 2023, în incinta Centrului industriilor de film și media „MEDIACOR’’.

Conferința își propune să încurajeze și să consolideze dialogul dintre specialiști din diverse domenii ale științelor politice şi administrative – reprezentanți ai guvernării, instituțiilor publice, politicieni, membri ai mediului academic și societății civile – în scopul evidențierii bunelor practici și definirii unei viziuni comune privind pregătirea cadrelor calificate pentru serviciul public, prin dezvoltarea școlii politice din Republica Moldova.

De asemenea, evenimentul va oferi platforma de cercetare și socializare pentru o comunicare mai eficientă cu factorii de decizie. Rezultatele conferinței, precum și sintezele cercetărilor, vor fi publicate într-o culegere care va servi drept suport pentru dezvoltarea propunerilor de politici publice în domeniul de referință.

Evenimentul este susținut de Institutul Național Democratic și va fi structurat în două părți:

Partea I. (10.00 - 13.00)

  • Prezentare: Școala politică și serviciul public din Republica Moldova: tendințe și provocări comune;
  • Panel: Viziunea și rolul statului în pregătirea cadrelor pentru serviciul public;

Partea II. (14.00 - 17.00)

  • Prezentare: Experiența altor state în promovarea și susținerea școlii politice;
  • Panel: Alternative pentru dezvoltarea școlii politice.

Persoanele interesate să participe la eveniment, sunt invitate să completeze formularul de înscriere AICI până la data de 12 mai, 2023, ora 17.00.

Pentru întrebări și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail advocacy.educatie@gmail.com sau numărul de telefon +373 68 915 082.

Articol adaugat de: Advocacy pentru educație