Cunoaște premianții concursului de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială la Forumul Mass-Media 2022



Asociația Presei Independente (API) anunță rezultatele concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială, în cadrul unui side event al Forumului Mass-Media 2022 - „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune”. Concursul a fost organizat de API în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II", componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament", finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Evenimentul de premiere a câștigătorilor concursului va avea loc sub forma unei Biblioteci  vii, care își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană și să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei. Pe rafturile Bibliotecii vii în loc de cărți vor fi câțiva invitați speciali care își vor împărtăși poveștile, oferind o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă prejudecăți, stereotipuri, discriminare, dar și toleranță și acceptare a ceea ce este diferit sau atipic.

Dialogul Biblioteca vie va include și premierea câștigătorilor concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială desfășurat de API în perioada 3 mai - 15 iulie 2022. API va anunța câte doi câștigători din rândul jurnaliștilor/jurnalistelor la fiecare categorie a concursului. De asemenea, va fi desemnată o redacție câștigătoare care va primi Premiul pentru diversitate și incluziune 2022. Evenimentul va avea loc la 22 noiembrie, ora 18:00, Radisson Blu Hotel, Chișinău (sala Loft Lounge).

Concursul a fost organizat cu scopul de a stimula comunitatea jurnalistică să ajute la schimbarea atitudinii societății față de grupurile vulnerabile și marginalizate. Mai multe informații despre concurs puteți accesa AICI.

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II", componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament", finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.