Concurs de desene pentru tineri „3R Talents” (Reduce, Reuse, Recycle)

Cover FB 820x360 Concurs 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)”

 

Chișinăul este casa noastră comună. Și pentru că locuim aici, este de responsabilitatea noastră să-l păstrăm în curățenie. Doar prin implicarea fiecăruia din noi putem face diferența, Împreună suntem o putere!

În fiecare an, pe 23 septembrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Curățeniei. În acest context AVI Moldova împreună cu, Kaufland Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, vă invită să participați la un concurs de desene „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)” care are drept scop sensibilizarea locuitorii municipiului Chișinău cu privire la protecția mediului.

În cadrul concursului, orice tânăr cu vârsta între 6 și 16 ani, din Chișinău, poate expedia lucrarea sa pe subiectul protejării mediului, recilării și reutilizării resurselor.

Ce obiective urmărim?

  • Sensibilizarea opiniei publice privind necesitatea colectării separate a deșeurilor, reciclării și reutilizării acestora.
  • Promovarea conceptului „eco together” - punând accent pe importanța unirii forțelor dintre comunitățile locale și actorii cheie, pentru a păstra orașul curat.
  • Sporirea gradului de conștientizare a problemelor de mediu.
  • Motivarea locuitorilor orașului de a face o schimbare în modul de viață, spre un trai mai prietenos mediului.

Concursul se desfășoară între 21 septembrie și 16 octombrie în 2 etape. În prima etapă, lucrările vor fi expediate la adresa de email evs@avimd.org până pe 4 octombrie, ora 00:00. Urmează a fi selectate 5 lucrări de către un juriu prestabilit.

În a doua etapă, cele 5 lucrări selectate vor participa la o expoziție publică, în care fiecare locuitor a Chișinăului va putea vota pentru cea mai bună dintre ele. Câștigătorul concursului va fi anunțat la data de 16 octombrie, iar pictura sa va fi imprimată pe caietele produse din hârtia reciclată și vor fi donate școlilor din Municipiu. Toți finaliștii vor fi  premiați cu un set de cărți și rechizite.

Pentru cerințele specifice concursului și alte detalii importante, consultați Regulamentul Concursului.

Încurajăm toate instituțiile de învățământ, centrele de creație și centrele pentru copii și adolescenți să se alăture acestei inițiative și să se implice prin promovarea Reciclării, Reutilizării și Reducerii consumului de hârtie.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă