Devino susținător al portalului
Become a Patron!

După o lună de la lansarea paginii unde puteți contribui pentru continuarea proiectului CIVIC.MD s-au gasit 13 persoane gata să ne susțină. În această lună ne-au vizitat 26 092 persoane.

Așteptările erau mai mari…

 

Le mulțumim susținătorilor:

Ada Dulman, Constantin Curca, Marina Grosu, AO Principii Sanatoase, Vasile Vasiliev, Liliana Samcov, Elena Spinu, Anastasia Vrancean, Olga Melnic, Maria Barbalat, Georgiana Finaru, Irina Cojocaru, Aliona Turcan

 

Ne poți susține și tu aici:

https://www.patreon.com/portalcivic

Ludoteca “Trenuțul Copilăriei” a ajuns în satul Drăgușenii Noi85072902 168981437868504 4583194575480291328 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În școala din satul Drăgușenii Noi, de aproximativ o lună, oameni necunoscuți tot vin și pleacă, făcând reparație, ducând mobilier și sacoșe mari pline cu ceva în una din sălile școlii. La ușa sălii, se adună des grupuri de copii, și din când în când se aude câte-un timid “Da’ când se deschide?”

Chiar dacă termenul de ludotecă este necunoscut pentru mulți, însuși serviciul pe care îl oferă este unul foarte util pentru comunitate, și nespus de dorit de copii. După cum o sugerează denumirea, ludoteca este ca o bibliotecă, care, însă, pune accentul pe jocul și divertismentul copiilor. În mediul rural, unde locuiesc cele mai multe familii social vulnerabile, o ludotecă este ca un vis devenit realitate pentru mulți copii care nu au suficiente resurse de distracție acasă. Anume din dragostea pentru copii, și din dorința de a le oferi șansa unei copilării juste, bazate pe jocul lipsit de griji, Asociația de caritate “The Moldova Project”, în parteneriat cu companiile „Coca Cola” și „Linella”, deschide în s. Drăgușenii Noi cea de-a șaptea ludotecă, aceasta purtând numele de “Trenuțul Copilăriei”.

Proiectul acestei ludoteci a presupus repararea, decorarea, amenajarea și mobilarea unei săli din școala primară cu mobilier nou, colorat și un număr impresionant de jocuri de masă, jucării, rechizite, cărți și chiar un televizor imens, toate menite să distreze copiii după lecții și să le ofere un spațiu în care ei să devină eroii propriilor jocuri și unde să citească cărți în ediții noi, pe care puțin probabil să le întâlnească în biblioteca școlii. Cel mai important, este un loc unde pot fi simplu-copii, și să-și ocupe mintea, ochii și timpul cu activități educative potrivite vârstei. Activitatea ludotecii va fi supravegheată de ludotecari calificați și instruiți în prealabil.  

Acest proiect a fost realizat cu suportul financiar al companiilor Coca Cola și Linella, ca rezultat a campaniei sociale realizate în decembrie “Faptele bune sunt de 100 de ori mai aproape de tine”.

Ușile Trenuțului Copilăriei se vor deschide joi, 13 februarie, la orele 13:00, în incinta școlii din satul Drăgușenii Noi, raionul Anenii Noi. La eveniment sunt așteptați toți doritorii.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan