Institutul pentru Inițiative Rurale anunță apel de participare



default iri
Institutul pentru Iniţiative Rurale (iRi) anunță concurs de participare la cursul de instruire online YouthACT pentru toți cei interesați în împuternicirea tinerilor din mediul rural din Republica Moldova.

YouthACT (Tinerii Acționează) este un model de împuternicire a tinerilor din mediul rural elaborat de către iRi și partenerii, urmare a 3 ani de experiență în 30 comunități. Modelul este simplu, dar bazat pe o multitudine de practici și experiențe de lucru cu tinerii din Moldova, Ungaria și Statele Unite ale Americii.

Odată selectați participanții vor beneficia de:

  1. Cinci sesiuni online a câte 1,5 ore, moderate de experți din Republica Moldova și SUA. Sesiunile se vor axa în jurul a 2 module:
    • Strategii de motivare și implicare a tinerilor la nivel local.
    • Soluții de abilitare comunitară a tinerilor adaptate la realitățile comunității.
  2. Oportunități de socializare și networking cu alți specialiști din domeniul tineret, inclusiv din SUA.
  3. Certificate de absolvire a cursului.
CINE POATE APLICA?
  • Specialiști de tineret din cadrul APL de nivel I și II.
  • Primari, consilieri locali.
  • Reprezentanți ONG.
  • Reprezentanți ai instituțiilor școlare.
  • Reprezentanți ai grupurilor de inițiativă neformale.
  • Tineri entuziaști dornici de a demara/consolida activități de tineret locale.
SELECTAREA COMUNITĂȚILOR SE VA FACE ÎN BAZA URMĂTOARELOR CRITERII:
  1. Motivația aplicantului de a beneficia de acest curs (exprimată în formă liberă pe minim 1 pagină și maxim 2 pagini).
  2. Disponibilitatea comunității de a participa la toate cele 5 training-uri care se vor desfășura online (platforma Zoom). Durata unui training – 1,5 ore (de regulă 1-2 sesiuni pe lună după amiază, în jurul orei 15:00).
Comunitățile interesate sunt rugate să transmită următoarele documente: scrisoare de motivație (minim 1 pagină și maxim 2 pagini) și declarația de a participa la tot cursul (5 training-uri) la adresa de e-mail e.turcan@iri.md până la data de 22 februarie 2022.
DOAR COMUNITĂȚILE/PERSOANELE SELECTATE VOR FI CONTACTATE.

Institutul pentru Iniţiative Rurale (iRi) este o organizaţie non-guvernamentală și non-profit ce urmărește dezvoltarea socio-economică a comunităţilor rurale din Republica Moldova cu scopul de a crește nivelul de implicare civică a populației din satele Republicii Moldova și a responsabiliza instituțiile publice în fața cetățenilor.

Pentru mai multă informație despre activitatea iRi, vă invităm să vizitați website-ul www.iri.md și pagina de Facebook Institute for Rural Initiatives.