Concurs Eseuri - Pacea începe cu mine - Ediția II



Data de 21 septembrie este declarată „Ziua internațională a Păcii” de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). În acest context Tinerii și Studenții pentru Pace din Moldova anunță concurs de eseuri la tema „Pacea începe cu Mine” - Ediția a II-a

În cadrul acestui concurs, tinerii sunt încurajați să descrie rolul tinerilor în menținerea păcii și dezvoltării societății din Moldova și din Lume. 

CUM PARTICIPI?

Scrie un eseu de maxim 1 pagină la tema „Pacea începe cu Mine” și tansmite lucrarea pe https://www.facebook.com/YSPdinMoldova. La concurs pot participa tinerii începând cu vârsta de la 15 până la 35 ani. 

Data limită de participare: 19 septembrie 2021

PREMII ACORDATE: 

  • Locul 1 – premiu de 700 lei și oportunitatea de a citi eseul la Conferința „PACEA începe cu Mine”, care va avea loc pe data de 21 septembrie 2021
  • Locul 2 – premiu de 500 lei 
  • Locul 3 – premiu de 300 lei 

Toți participanții la concurs vor primi certificate de participare și vor fi invitați la Conferință.

De asemenea în 2020 s-au împlinit 60 de ani de la căsătoria d-lui Sun Myung Moon și Hak Ja Han Moon și 100 de ani de la nașterea Dr. Sun Myung Moon, promotor al Păcii și autorul cărții „Ca un cetățean Mondial iubitor de Pace” în care capitolul 8 este dedicat tinerilor (vezi - Ca un cetățean mondial, iubitor de pace). 

Se încurajează folosirea de citate din capitolul menționat în scrierea eseului. YSP Moldova încurajează diversitatea și incluziunea. Femeile, persoanele din grupuri vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilități, romii și alte minorități etnice, lingvistice sau religioase, precum și persoanele din alte grupuri subreprezentate sunt încurajate în mod special să participle la concurs.

Pentru mai multe informații, accesați pagina de facebook YSP Moldova sau prin e-mail: iaysp.moldova@gmail.com; Tel. de contact: +373 787 13 370

Concursul este organizat cu suportul financiar al FPU – Federației pentru Pace Universală. FPU este un ONG cu statut consultativ general în cadrul Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite.