Apel de selectare a tinerilor/elor pentru a se implica în organizarea campaniei de advocacy și crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională anunță concurs pentru selectarea a 15 tineri/e activi/e civic din raionul Cantemir pentru a participa în organizarea campaniei de advocacy cu scopul de a susține crearea și dezvoltarea unui Centru de tineret în raionul Cantemir.

Implementarea proiectului “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir” își propune să militeze pentru crearea unui Centru de tineret în raionul Cantemir prin implicarea tinerilor și tinerelor și a altor părți interesate în elaborarea unei campanii de advocacy. Proiectul își propune să sensibilizeze cetățenii (în special tinerii/ele) și reprezentanții Administrației Publice Locale (APL) cu privire la importanța creării unui centru de tineret raional pentru dezvoltarea capacităților și aptitudinilor tinerilor/elor, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în procesul guvernării locale și consolidarea instituțională a sectorului de tineret în raionul Cantemir.

1

Tinerii și tinerele din raionul Cantemir, care sunt interesați să se implice în dezvoltarea sectorului de tineret din raion, își doresc să aibă oportunitatea de a-și exprima opiniile și de a-și face vocea auzită la nivel local, sunt îndemnați/te să completeze chestionarul, accesând link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/1tkpd1WTA4dEXTTaX47wwCCZx2MqfZNb_JxRSZwZjTHs/edit

În cadrul activităților, cei/le 15 tineri/e selectați/te își vor dezvolta abilitățile, cunoștințe și competențele de participare activă, vor descoperi instrumente de mobilizare locală și se vor implica în organizarea unei ample campanii de advocacy pentru crearea unui Centru de tineret.

Acest obiectiv va fi realizat printr-o serie de întâlniri și discuții cu tinerii/ele în care vor fi familiarizați cu privire la tacticile utilizate în cadrul campaniilor de advocacy. Aceste întâlniri se vor solda cu elaborarea petițiilor, a conceptelor de tactici ce vor fi utilizate (evenimente media online, flash-moburi și photo-voice-uri), strategiile de advocacy și implicarea activă în viața comunității.

Centrul de Tineret este un serviciu de interes public care asigură informarea, orientarea profesională, consilierea, educaţia, organizarea şi petrecerea timpului liber a tinerilor și tinerelor contribuind la pregătirea integrării lor sociale şi profesionale. Centrul de tineret este un spațiu sigur unde recrearea și petrecerea timpului liber este îmbinată cu dezvoltarea personală.

Pentru detalii și informații suplimentare, ne puteți contacta pe adresa de email a organizației contact.centruldeinstruire@yahoo.com.

Proiectul “All for Cantemir Youth Centre/Crearea unui centru de tineret în raionul Cantemir” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului “Dezvoltarea capacităților organizațiilor societății civile”,implementat de ERIM (anterior IREX Europe). Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităților organizaționale și operaționale ale organizațiilor societății civile și încurajarea participării acestora la procesul democratic.

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională este o organizație obștească, constituită în anul 2017, care are misiunea de a contribui la informarea, educarea și dezvoltarea competenților tinerilor/elor din regiuni (zonele rurale) de a se implica activ în comunitate, în procesul de luare a deciziilor, dezvolta spiritul civic, promova dezvoltarea educațională și voluntariatul.

Conținutul acestui apel este responsabilitatea exclusivă a Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet