Clubul Politic al Femeilor 50/50 anunță concurs de eseuri pentru liceeni

Distribuie prietenilor:


Clubul Politic al Femeilor 50/50 (CPF 50/50) este o organizație care militează și promovează prin acțiunile sale egalitatea de gen în Republica Moldova.

În contextul evenimentelor de sărbătorire a 20 de ani de activitate, CPF 50/50 anunță un concurs de eseuri pentru elevii/-ele din clasele liceale cu genericul Femeile deschizătoare de drumuri. Cunoscând și recunoscând istoricul mișcării feministe, putem cu adevărat construi un viitor bazat pe parteneriatul dintre femei și bărbați în toate sferele vieții publice și a celei private.

Scopul concursului constă în sensibilizarea de gen a tinerilor/-erelor prin sporirea cunoașterii și a interesului pentru rolul, importanța și contribuția femeilor de-a lungul istoriei, în lupta  pentru drepturi egale în diverse domenii: dreptul la muncă, dreptul la educație, dreptul de a alege profesia și de a activa în sectorul ales (știință, jurisprudență, medicină, arte, tehnică, literatură,sport, forțe armate, poliție, politică, afaceri etc.),dreptul de a participa la alegeri, dreptul de a participa la guvernare ș.a.

Grupul- țintă:

  • Elevii/-ele claselor de liceu (X-XII)

Rigori, termenul-limită și forma de prezentare a eseurilor:

  • eseurile vor descrie portrete sociale ale femeilor din țară sau/și din lume, militante în diverse domenii de-a lungul istoriei
  • volumul max. al eseului va fi de 600 de cuvinte
  • expedierea eseului în variantă electronică se va face la adresa office@club50.md până în data de 10 noiembrie 2019
  • titlul mesajului de expediere va fi: Concursul Pentru Egalitatea de Gen
  • în mesaj vor fi indicate numele, clasa, liceul și datele de contact ale persoanei.

Cinci eseuri câștigătoare vor fi apreciate prin oferirea unor premii bănești în mărime de 500 de lei pentru fiecare.

Premiile vor fi înmânate în cadrul evenimentului de sărbătorire a activității Clubului Politic al Femeilor 50/50, care se va desfășura la Chișinău în data de 23 noiembrie 2019.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la tel. 068 554 552;  0 22 22 41 18.

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet