Impreună aducem zimbete pe fața copiilor - Complexul Phoenix din or. Rișcani



Fiecare dintre noi vrem o comunitate unde să ne simțim bine și să fim acceptați. Un loc unde să ne simțim ca acasă!

Complexul Phoenix și anume Centrul de zi Phoenix, din or. Rișcani este a doua casă pentru 30 de copii și tineri cu nevoi speciale din nordul Moldovei. Aici ei au legat prietenii și in fiecare zi vin cu mare bucurie căci sunt siguri că echipa Complexului ii așteaptă cu brațele deschise și cu un zâmbet larg.

Misiunea Asociației Obștești ”MOLDOVA Aid” prin Complexul Phoenix constă în dezvoltarea sustenabilă a serviciilor socio-medicale pentru copii și tineri cu nevoi speciale, persoane în etate precum și susținerea familiilor social-vulnerabile din Republica Moldova.

AO ”MOLDOVA AID” a fost înregistrată în lista beneficiarilor 2% în anul 2017 la Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

Resursele financiare obținute de AO ”MOLDOVA AID” pentru Complexul Phoenix din cadrul campaniilor de desemnare procentuală 2%​ in 2022 au constituit 90 784 MDL.

Datorită redirecționării a 2%, către Complexul Phoenix, 30 de copii și tineri beneficiari ai Centrului de zi au beneficiat de 1513 dejunuri și 825 prânzuri.

Beneficiarii Complexului sunt copii și tinerii cu dizabilități cu vîrsta 0-35 ani care locuiesc în comunitate/familie și, din cauza unor circumstanțe, necesită servicii de recuperare/reabilitate,asistență și suport în vederea prevenirii/depășirii unor situații de dificultate.

Ne poți ajuta și anul acesta!

Nu te costă nimic să direcționezi 2% din impozitul pe venit datorat statului, câtre Asociația Moldova Aid, entitatea nonprofit Complexul Phoenix pentru copii și tineri cu dizabilități din Moldova. Banii respectivi oricum sunt ”donați” statului, e alegerea noastră cum vrem să fie folosiți 2% din ei.

IMPORTANT. Direcționarea a 2% din impozitul pe venit nu reprezintă o donație. Banii din impozit sunt deja ai statului, dvs. doar decideți la ce ONG doriți să meargă 2% din aceștia.

Orice persoană care dorește să direcționeze 2% trebuie să depună declarația cu privire la impozitul pe venit – Formularul CET18 - cu indicarea codului fiscal din 13 cifre (IDNO) al organizației beneficiare în secțiunea facultativă (câmpul M1)

Pentru a redirecționa 2% către AO Moldova AID, folosiți codul fiscal: 1013620006425

Declarația cu privire la impozitul la venit se depune anual, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, la orice direcție de deservire a Serviciului Fiscal de Stat (SFS). 

Vă așteptăm la noi in vizită la Complexul Phoenix - aici ești acasă!

Mai multe puteți afla despre noi pe pagina noastră de Facebook: Complexul Phoenix

008A495B

 

 

Articol adaugat de: Ana Ciolan
Alte articole de la acest autor: