Program de studiere gratuită a limbii engleze pentru adolescenții din medii social și economic vulnerabile din Glodeni, Strășeni, Fălești și Sîngerei (Access Microscholarship Program)



Adolescenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani din medii social și economic vulnerabile din Glodeni, Strășeni, Fălești și Sîngerei

sunt invitați să participe la Programul de studiere gratuită a limbii engleze English Access Microscholarship Progrogram.

Access Logo

Formular de înregsitrare: https://forms.gle/gnJoBreJ3XqNHupU6 

Programul ”English Access Microscholarship Program 2023-2024” este finanțat de către Departamentul de Stat SUA prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova și este implementat de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (www.aice.md). 

În perioada martie 2023 - august 2024 programul se va desfășura în 4 regiuni ale țării, cu implicarea a 80 de elevi din medii social și economic vulnerabile din Glodeni, Strășeni, Fălești și Sîngerei. Orarul include sesiuni de instruire organizate de 2 ori pe săptămână, după lecții sau în weekend. În perioada verii, elevii vor participa la o tabără intensivă organizată la Chișinău, exclusiv în limba engleză.

La nivel global, de la înființarea sa în 2004, peste 150.000 de elevi din 80 de țări au beneficiat de lecții gratuite de limba engleză. Programul Access este o oportunitate pentru adolescenții cu vârsta 13-15 ani din mediul economic și social dezavantajat de a învăța limba engleză gratuit, dar și de a-și dezvolta o serie de competențe importante: leadership,  gândire critică, managementul proiectelor și abilitățile de comunicare interculturală. De asemenea, elevii au posibilitatea de învăța aprofundat cultura și valorile Statelor Unite ale Americii. Un alt avantaj este implicarea participanților în proiecte civice la nivel local, care încurajează angajamentul social și civic al elevilor în procesul de rezolvare a diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea.

Programul durează 18 luni și include următoarele module de instruire:”Let’s discover USA”, “Lanuage Arts and Crafts Club”, “Computer Assisted Language Learning Lab”, “Youth Service Learning Lab”. În fiecare lună elevii vor avea oportunitatea de a se implica activ în proiecte internaționale online care le vor dezvolta competențele digitale și cele civice.

Perioada de înregistrare: 01.03.2023 - 17.03.2023

Pentru detalii suplimentare, ne puteți scrie la academiaaise@gmail.com



Logo

Articol adaugat de: Academia de Inovare și Schimbare prin Educație