Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Asistent Social



Terre des hommes Moldova caută un/o Asistentă Socială, dedicat/ă și plin/ă de compasiune, cu abilități excelente de comunicare, relaționare și rezolvare a problemelor, empatic/ă și cu o inteligență emoțională ridicată care să se alăture echipei noastre în calitate de asistent social. Responsabilitățile vor include oferirea sprijinului social familiilor, copiilor, refugiaților și îndrumarea persoanelor pentru a găsi beneficii și servicii sociale optime.

Tipul contractului

Contract de 6 luni, cu posibilitate de extindere; poziție locală; normă întreagă (40 de ore pe săptămână).

Locație

Chișinău, Republica Moldova

Termenul limită pentru a aplica

31 august 2023

Context

Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, organizația participă anual la eforturile internaționale de a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii vulnerabili din întreaga lume. Prin intermediul proiectelor sale, Terre des hommes ajută în fiecare an peste patru milioane de copii și membri ai familiilor lor în aproape 40 de țări.

Terre des hommes (Tdh) activează în Republica Moldova începând cu anul 2004. Organizația întrunește o echipă de circa 50 profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi afectează.

Tdh Moldova lucrează pentru a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor; pentru a ameliora accesul copiilor la drepturile lor în sistemul justiției juvenile, promovând o abordare restaurativă; pentru a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și a copiilor, familiilor și comunităților în general. Pentru a-și atinge aceste obiective, Terre des hommes Moldova realizează activități de instruire a profesioniștilor care lucrează cu copiii și tinerii; activități de împuternicire și de a asigurare a participării copiilor și tinerilor; activități menite să susțină inițiativele comunitare prin programe de mini-granturi, etc.

Descrierea rolului

Asistentul social oferă asistență și sprijin pentru copiii și adulții refugiați în zonele de tranzit, centrele de cazare, comunitățile gazdă. 
Promovează drepturile omului și drepturile civile, crearea și funcționarea unui mediu uman care acceptă autonomia individului și sprijină integrarea acestuia.
Aplică metodele și instrumentele de asistență socială în funcție de personalitatea, condiția și nevoile clienților.
Reprezintă interesele beneficiarilor, atât în cadrul instituției respective, cât și la alte instituții și organizații.

Explorează problemele și nevoile individuale, realizează asistență personalizată și îndeplinește sarcini administrative în conformitate cu Regulamentul general european privind protecția datelor (GDPR), 2011 CXII privind dreptul la autodeterminare și libertatea de informare în conformitate cu reglementările privind protecția datelor prin lege. 

Asistentul social creează o cooperare strânsă cu alți profesioniști care lucrează în echipă (de exemplu, psiholog, alți asistenți sociali, animatori, personal de sprijin) și cu membrii personalului instituției gazdă.

PRINCIPALELE RESPONSABILITĂŢI ȘI ATRIBUȚII

Evaluarea beneficiarilor și determinarea tipului de ajutor de care au nevoie.
Ajutarea și sprijinirea beneficiarilor din centrele de îngrijire și a familiilor acestora în sarcinile zilnice.
Cercetarea și coordonarea serviciilor comunitare, inclusiv a bonurilor de masă și a ajutorului medical.
Ajutarea beneficiarilor să completeze documentele necesare pentru a solicita asistență.
Efectuarea de verificări periodice a beneficiarilor
Organizarea și punerea în aplicare a activităților de grup, cum ar fi sesiuni de sprijin
Documentarea comportamentului beneficiarilor, arhivarea evaluărilor și menținerea listelor agențiilor/organizațiilor de colaborare relevante.

Profilul candidatului

Diplomă de licență în asistență socială, științe sociale, servicii umane sau în domenii conexe.
Experiență de 2 + ani în domeniul asistenței sociale
Experiență cu instrumente de evaluare și software de introducere a datelor
Bune abilități informatice și organizatorice
Inteligență emoțională ridicată. Compasiune și empatie
Abilități excelente de comunicare, relaționare și rezolvare a problemelor.

Oferim:

Promovăm o cultură a diversității. Considerăm că lucrul cu persoane talentate, cu medii și puncte de vedere diferite, reprezintă un avantaj strategic și o oportunitate constantă. Diversitatea ne îmbogățește soluțiile creative și adaugă valoare pentru beneficiarii noștri;
Valorile noastre comune se află în centrul organizației încă de la înființarea noastră. Acestea sunt: Acțiunare cu scop, Servoluția, Grija, Integritatea, Echitatea;
Mediu de lucru prietenos;
Oferim un pachet salarial competitiv.

Aplică:

Persoanele care îndeplinesc condițiile specificate sunt invitate să trimită:

  • CV-ul actualizat;
  • Scrisoare de motivație de maximum o pagină, în care se va descrie experiența relevantă, precum și motivația de a ocupa postul în cauză.

Dosarele de concurs vor fi expediate la adresa de e-mail: mda.office@tdh.ch, până la data de 31 august 2023, cu mențiunea „Asistent Social”+numele și prenumele dvs. 

Se vor lua în considerare doar dosarele complete și depuse în termen.

*Doar candidații preselectați vor fi contactați.