Y-PEER Moldova angajează 20 de profesori din 20 de școli a țării care lucrează și interacționează în activitatea didactică cu copii și tinerii refugiați din Ucraina



Y-PEER Moldova este un ONG național înregistrat sub numele Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Moldova din anul 2013 și activează pe tot teritoriul țării, având echipe active de voluntari în peste 30 de școli. Y-PEER Moldova organizează activități de informare, educare și comunicare cu scopul de a dezvolta cunoștințe, atitudini și deprinderi utile de viață în rândul tinerilor. Anual peste 10 000 de tineri din țară sunt beneficiari direcți a programelor de educare și învățare dezvoltate de Y-PEER Moldova. 

În perioada septembrie 2022 - mai 2023 Y-PEER Moldova implementează proiectul Fii informat - Protejează-ți sănătatea cu susținerea International Rescue Committee (IRC) care prevede activități complexe de implicare a tinerilor localnici și refugiați în activități de informare, comunicare și formare de la egal la egal, cât și coeziune socială la nivel local.  

Scopul proiectului este instruirea, îndrumarea și implicarea a peste 750 de tineri din țară în activități de educație de la egal la egal pentru a-și dezvolta capacitatea de a lua decizii responsabile cu privire la sănătatea și bunăstarea lor. Echipa Y-PEER Moldova va dezvolta și un joc de societate, boardgame, pe subiecte de sănătate mintală și sănătate reproductivă destinat tinerilor, astfel tinerii vor învăța să devină cetățeni activi. 

Obiectivul concursului:

Angajarea în cadrul proiectului a 20 de profesori din 20 de instituții de învățămînt din Republica Moldova, care vor participa în activitățile proiectului Fii informat - Protejează-ți sănătatea. 

Profesorul interesat se va înregistra în echipă cu 2 elevi cu vârste cuprinse între 10-18 ani (dintre care un reprezentant al refugiaților).

Perioada de angajare: decembrie 2022 - mai 2023

Responsabilități: 

  • Coordonarea și organizarea la nivel local a activităților de învățare prin joc, boardgame, pe subiecte de sănătate destinate copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 10-18 ani. 
  • Participarea la activitățile de instruire în cadrul proiectului. Prima instruire fiind în data de 25-26 noiembrie la Chișinău.

Menționăm că, toate cheltuielile de transport, cazare, alimentare, materiale de lucru la nivel local sunt acoperite de organizatori (Y-PEER Moldova).

Cine se poate înscrie:

Orice profesor din instituțiile de învățămînt publice sau private sau lucrător din centrele de refugiați care predă, interacționează, lucrează în activitatea zilnică cu copii și tinerii refugiați de vârsta 10-18 ani și sunt dornici de a se dezvolta continuu și a aduce plus valoare în comunitate, prin activități non-formale de susținere a semenilor. 

Modalitatea de aplicare:

Persoanele interesate vor completa formularul de înscriere disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUfRb1VVv9rNGEmUzOij-uqpJtmXBMai09OjiH38ywAyyp2Q/viewform

Termenul limită de înregistrare în cadrul proiectului este 22.11. 2022 ora 17:00

Persoana de contact: Nadejda Costin, Coordonator de proiect, reteauaypeer@gmail.com, tel: +373 69795502

* Doar candidații selectate vor fi contactați

Articol adaugat de: Y-PEER Moldova