CPR Moldova angajează asistent/ă de proiect (acces la informație și transparență)



CPR MOLDOVA

Termen de aplicare - 11 noiembrie 2022.

Program de muncă: 1/2 din programul deplin (4 ore).

Locul de muncă: oficiul CPR Moldova, Pușkin 22.

Poziție: asistent/ă de proiect.

Perioada de angajare: 10 luni cu posibilitate de continuare a colaborării în alte activități/proiecte.

 

Despre poziție și proiect

CPR Moldova - Centrul de Politici și Reforme (cpr.md) caută un coleg sau colegă pentru funcția de asistent în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la informație și promovarea transparenței instituționale 2.0”.

Pe parcursul a următoarele 12 luni, vom lucra cu 5 primării din orașe și/sau sate și două instituții publice centrale (ministere, agenții, oficii) pentru a crește nivelul de transparență, acces la informație și participare civică a acestora.

Vom elabora o serie de instruiri și sesiuni mentorat pentru aleșii locali, responsabilii de transparență din primării și instituții, dar și pentru activiștii și liderii comunitari implicați în procesele de consultări publice și monitorizare. Vom pune accent pe transformarea electronică a instituțiilor și utilizarea instrumentelor digitale precum datele deschise (open date), petiții și solicitări electronice sau pagini web eficiente.

Proiectul este implementat cu suportul National Endownment for Democracy (NED) din Washington.

 

Atribuții și responsabilități

Asistentul/a de proiect oferă asistență coordonatorului de proiect și echipei CPR în administrarea proiectului inclusiv:

- Asistă coordonatorul de proiect și, după caz, experții proiectului în activitățile de documentare și cercetare;

- Contribuie la monitorizarea, evaluarea și raportarea activităților și rezultatelor proiectului și asigură circulația informației în cadrul proiectului;

- Asigură sprijinul de ordin tehnic, logistic și administrativ în activitățile curente ale proiectului, în coordonarea activităților partenerilor implicați în proiect.

 

Cerințe față de candidat/ă

- Studii superioare în unul din următoarele domenii: drept, științe politice, sociale sau umanitare sau alte domenii relevante tematicii proiectului;

- Capacitate de a învăța rapid - demonstrată prin experiență de muncă sau alte activități;

- Experiența profesională sau voluntară în domeniul bunei guvernări, digitalizării, transparenței și accesului la informație va constitui un avantaj;

 

Despre organizația CPR Moldova - Centrul de Politici și Reforme

Misiunea CPR este de a promova accesul la informație și participarea publică, afaceri oneste și responsabile; drepturile omului, cu accent pe libertatea de întrunire și de exprimare și accesibilitatea și transparența sistemului judiciar. Lucrăm la nivel legislativ, propunând politici și reglementări; construim capacitățile funcționarilor și instituțiilor publice și implicăm cetățenii, dotându-i cu intrumentele democratice necesare pentru a se implica în procesul de luare a deciziilor.

Apărăm statul de drept, valorile democrației și drepturile omului. Monitorizăm, propunem soluții și încurajăm participarea publicului.

Lucrăm pentru viziunea noastră: o societate liberă de corupție, cu o guvernare democratică și responsabilă și cetățeni implicați.

Vezi aici materialele și activitățile din domeniul accesului la informație și transparență realizate: https://cpr.md/acces-la-informatia-de-interes-public/

 

Cum aplici?

Pentru a aplica expediați-ne dosarul la adresa cprmoldova@gmail.com cu subiectul „Asistent/ă de proiect”.

Dosarul va conține:

CV-ul actualizat;

O scrisoare de motivare (min. 300 cuvinte și max. 800 cuvinte); în scrisoarea de motivare arătați de ce credeți că răspundeți cerințelor descrise mai sus.

 

Termen de aplicare - 11 noiembrie 2022

Persoana de contact: Dan Nicorici, tel: +37360077763

Doar candidații preselectaţi vor fi contactați pentru interviu.