A.O. Centrul de Drept al Femeilor anunță concurs privind selectarea specialiștilor în cadrul echipelor mobile în contextul realizării activităților ca răspuns la criza refugiațilorAsociația Obștească „Centrul de Drept al Femeilor" (în continuare - CDF) anunță concurs pentru specialiști în cadrul echipelor mobile în contextul realizării activităților ca răspuns la criza refugiaților implementate de CDF cu suportul OXFAM International.

O echipă mobilă este formată dintr-un psiholog, asistent social și consilier juridic. În total vor fi formate 2 echipe mobile, care vor lucra împreună cu cele 9 echipe mobile deja formate în peste 15 raioane, aproximativ 30 comunități, fiecare echipă mobila acoperă 2-3 raioane. Acest concurs este organizat cu scopul de a selecta 2 psihologi, 2 asistenți sociali și 2 consilieri juridici, care fie locuiesc în unul din raioanele țintă, fie sunt flexibili și se pot deplasa în aceste raioane.

Raioanele țintă sunt:

Soroca, Rîșcani, Ocnița, Florești, Drochia, Dondușeni, Edineț, Glodeni, Bălți, Fălești, Sîngerei, Rîșcani, Chișinău, Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Aneni Noi, Cantemir, Comrat, Telenești, Orhei, Strășeni, Cimișlia, Taraclia

Durata contractului: 7 luni

Sarcinile de bază ale echipelor mobile:

 • Oferirea suportului și asistenței specializate cetățenilor refugiați din Ucraina;
 • Colectarea informației privind problemele cu care se confruntă cetățenii refugiați din Ucraina;
 • Ofeririea suportului imediat, consiliere psihologică, juridică sau asistența pe subiecte urgente apărute în localități
 • Oferirea asistenței specializate pentru autoritățile locale care zilnic se confruntă cu problemele refugiaților din comunitate
 • Participarea la ședințele de lucru ale organizației și, la necesitate.

Cerințe față de candidată/candidat:

 • Studii universitare în domeniile social, dreptului, psihologiei și domenii conexe;
 • Flexibilitate și dorința de a se deplasa în comunitățile din țară;
 • Experienţă de lucru în organizaţii internaționale sau non-guvernamentale va constitui un avantaj;
 • Cunoștințe în domeniul coordonării activităților/ proiectelor, drepturilor omului și asistență umanitară;
 • Experiența anterioară de lucru în activități/proiecte destinate suportului și asistenței umanitare, inlcusiv pentru refugiați va constitui un avantaj;
 • Capacități și abilități în monitorizare și evaluare;
 • Experiența de voluntariat va constitui un avantaj;
 • Cunoaşterea limbilor română și rusă;
 • Capacităţi de organizare a timpului, lucru în echipă, de comunicare eficientă verbală şi în scris, de colectare, analiză și formulare a concluziilor, de raportare, lucru într-un mediu multicultural, multietnic cu persoane din diferite medii naționale, culturale și pături sociale.

 

Condiții de muncă:

Orar de muncă - 10 zile lunar a cîte 8 ore zilnic.

Disponibilitate pentru vizite pe întreg teritoriul R.Moldova, inclusiv în zilele de sîmbătă și duminică.

  Dosarul candidatului va include:

 • Scrisoare de intenție
 • Curriculum Vitae

Dosarele vor fi expediate până pe 7 august 2022, ora 24:00 la adresa concurs@cdf.md cu mențiunea „Psiholog/ Asistent Social/ Consilier Juridic în cadrul echipe mobile” în dependența de poziția pentru care aplicați. Doar candidatele/candidații preselectate/ți vor fi contactate/ți. Candidatele/candidații vor fi selectate/ți în conformitate cu politica de resurse umane a CDF, fără a discrimina candidatele/candidații pe criterii de naţionalitate, rasă, etnie, religie sau credinţă, sex, vârstă, dizabilitate, orientare sexuală, orientare politică, statut social sau pe baza oricărui alt criteriu.

 

Informaţii suplimentare despre funcția vacantă pot fi obţinute la numărul de telefon 022 811 999sau email concurs@cdf.md.

CDF este o organizație non-guvernamentală înregistrată în anul 2009. Misiunea CDF este de a promova protecția drepturilor femeilor și de a contribui la prevenirea și combaterea violenței în familie în Republica Moldova. Organizația monitorizează implementarea legislației în domeniul violenței față de femei și violenței în familie și oferă expertiză la elaborarea unei legislații eficiente în domeniul egalității de gen, violenței în familie și a violenței față de femei, întreprinde eforturi de consolidare a capacităților răspunsului sistemului de drept la cazurile de violență în familie și susține femeile expuse la violență, oferindu-le asistență juridică și de reprezentare, asistență psihologică și abilitare economică.

 

N.B. Mai multe detalii despre organizații sunt disponibile pe http://cdf.md/ și https://www.oxfam.org/en