Termen extins: Comunitatea WatchDog.MD angajează expert(ă) monitorizare știri politice



 

Asociația obștească Comunitatea pentru advocacy și politici publice ”WatchDog.MD” anunță concurs public de selectare a unui expert sau experte monitorizare știri politice. 

Despre organizație:

WatchDog.MD este o comunitate a societății civile de tip think-tank din Republica Moldova, fondată în anul 2017, scopul căreia este de a contribui la formarea unui mediu favorabil dezvoltării democratice a Republicii Moldova. Organizația își propune, prin analize complexe și accesibile, să contribuie la informarea obiectivă a cetățenilor cu privire la probleme complexe, cum ar fi democrația, supremația legii, guvernarea, politica, dezinformarea și propaganda, asigurarea egalității și combaterea discriminării, promovarea și protecția drepturilor omului etc. 

Responsabilități față de expert(ă):

  • Monitorizarea presei televizate, în special a buletinelor de știri și emisiunilor politice;
  • Identificarea și documentarea celor mai importante narrative de dezinformare;
  • Descrierea succintă a narativelor de dezinformare/manipulare, cu indicarea linkurilor la sursele primare;
  • Elaborarea, în baza informațiilor colectate și prelucrate, a unui raport de monitorizare;
  • Formularea recomandărilor în vederea combaterii falsurilor și manipulărilor din mass-media.

Calificări:

  • Studii superioare în jurnalism, științe politice sau domenii conexe; 
  • Sunt încurajați să aplice și masteranzii sau studenții din ultimul an de licență;
  • Cunoștințe avansate și interes în domeniul politicii interne din Republica Moldova.

Cerințe față de candidați:

  • Cunoașterea limbilor română și rusă (capacitatea de a înțelege limba vorbită și scrisă; abilități bune de scriere și vorbire în aceste limbi);
  • Sintetizarea rapidă, într-o formă succintă și clară, a unor volume mari de informații (texte sau materiale audio/video) din mass-media și canalele online de comunicare;
  • Abilități peste medie de folosire a internetului (de exemplu, utilizarea Google Drive/Docs și a instrumentelor avansate de căutare pe Google), cunoștințe avansate de computer, MS Excel, MS Word.

 

Candidații interesați urmează să expedieze CV-ul actualizat în care să fie indicată experiența/expertiza relevantă la adresa contact@watchdog.md, cu mențiunea ”Concurs de selectare a unui expert(e) monitorizare știri politice”. Data-limită de depunere a dosarului este 19 iulie 2022, orele 18:00. Candidații preselectați vor fi invitați pentru interviu. 

Expertului/ei selectat(e) i se oferă posibilitatea de a beneficia de un mediu agreabil și divers de muncă, oportunități de creștere a performanțelor profesionale și de colaborare nemijlocită cu specialiști și experți ai organizației.

Articol adaugat de: Comunitatea WatchDog