HelpAge International angajează Psiholog

HelpAge International angajează Psiholog

Funcția anunțată: Psiholog

Locul: or. Chișinău

Solicitant (angajator): HelpAge International (HAI), Moldova

Tipul de contract: Contract prestări servicii pe durată de 3 luni cu posibilitate de a fi extins

Perioada de lucru estimată: începând cu luna iunie 2022

Termen limită pentru aplicare: 10 iunie 2022

 

Informații generale

HelpAge International lucrează împreună cu parteneri și cu o rețea globală diversă din care fac parte peste 150 de organizații din 85 de țări, acordând suport pentru milioane de persoane în vârstă să trăiască în siguranță, demn, activ și sănătos. Prin parteneriatele și colaborările noastre, ne propunem să asigurăm includerea persoanelor în vârstă în societate și ne străduim să oferim o lume justă și echitabilă pentru toți, indiferent de vârsta lor. În prezent, HelpAge International lucrează pentru depășirea crizei ucrainene și a lansat un program de suport pentru refugiații care sosesc în Moldova, ce include asistență financiară în numerar, distribuții de produse alimentare și non-alimentare, asistența psihologică primară și de protecție a sănătății mintale și alte tipuri de suport.

La moment, în cadrul proiectului finanțat de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), HelpAge își propune să colaboreze cu un Psiholog responsabil(ă) de consilierea vârstnicilor refugiați din Ucraina, plasați în 5 Centre de Plasament pentru Refugiați (CPR).

Unele responsabilități includ, dar nu se limitează la:

 • Facilitarea a câte 2 sesiuni de informare în grup cu refugiații din cele 5 CPR pentru a stabili o relație amicală și a evalua starea lor psihologică. Sesiunile de informare vor pune accentul pe gestionarea emoțiilor și a situațiilor de stres, pe probleme de sănătate mintală tipice vârstei înaintate – depresie, demență și altele care vor fi agreate în momentul planificărilor.
 • Elaborarea materialelor de suport care să rămână participanților pentru informare.
 • Oferirea suportului psihologic individual beneficiarilor care se adresează voluntarilor și reprezentanților CPR invocând necesitatea de consiliere psihologică (4 vizite per fiecare CPR).
 • Monitorizarea progresului beneficiarilor în timpul activităților de suport psihologic și referirea cazurilor la serviciile specializate la necesitate.
 • Călătorii spre localitățile din proiect (în total 30 de călătorii).
 • Elaborarea raportului lunar pe serviciul prestat.

Calificări și experiență

 • Studii superioare în psihologie, asistență socială sau alte domenii relevante.
 • Cel puțin 3 ani de experiență profesională în lucru cu victime ale violenței, persoane aflate în dificultate și vulnerabile.
 • Experiența de lucru cu refugiații va constitui un avantaj.
 • Fluență în limba română, ucraineană și/sau rusă, vorbit și scris – obligatoriu, fiindcă sesiunile de informare și consilierea vor avea loc exclusiv în limbile rusă sau ucraineană.

Aplicare la concurs

Persoanele interesate vor depune dosarul de aplicare care va conține obligatoriu:

 • Scrisoare de intenție în care să descrieți, succint, experiența în domenii relevante sarcinii;
 • CV-ul;
 • Oferta de preț - Suma netă per zi indicată în MDL cu specificarea persoană fizică/juridică și numărul total de zile estimate pentru sarcina propusă.

Notă: La această etapă, vă rugăm să nu expediați scrisori de recomandare sau copii ale diplomelor sau certificatelor.

Dosarul de aplicare poate fi depus până la data de 10 iunie 2022, la adresa de email: officehelpage@gmail.com cu titlul ”Concurs Psiholog”, în format electronic sau pe suport de hârtie prin poștă sau fizic la adresa: Moldova, mun. Chișinău, MD-2005, Str. Bănulescu-Bodoni 57/1, of. 431, HelpAge International.

HelpAge își rezervă dreptul de a refuza candidații care nu aplică setul complet de documente, care aplică după termenul limită indicat sau care nu se încadrează în calificările solicitate pentru această funcție, fără a fi notificați.

Informații suplimentare la nr. de tel: 060450560, persoană de contact Rusu Renata

În conformitate cu politica de Protecție:

HelpAge International se angajează să protejeze comunitățile cu care lucrăm, partenerii noștri, personalul și orice alte persoane cu care intrăm în contact. Prin urmare, veți fi, de asemenea, responsabil(ă) pentru: Prevenirea abuzului din partea oamenilor și proiectelor noastre pentru oricine este vizat de munca noastră.

Articol adaugat de: Victoria Barbulat
Alte articole: