Anunț de selectare a unui expert/specialist pentru redactarea unui ghid de activism comunitar

Distribuie prietenilor:


Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene implementează proiectul „Creșterea capacității societății civile la nivel local pentru monitorizarea administrațiilor publice locale”, care urmărește sprijinirea activităților de tip watchdog, monitorizare și advocacy ale ONG-urilor; îmbunătățirea expertizei și capacității societății civile locale de a monitoriza administrațiile  publice  raionale/locale și de a propune politici publice locale sustenabile; promovarea  și  creșterea  vizibilității  ONG-urilor  locale; implicarea și participarea ONG-urilor și a cetățenilor în monitozarea administrațiilor publice locale.

În cadrul acestui proiect, CRPE – R. Moldova este în căutarea unui specialist în domeniul societății civile și al politicilor publice pentru conceperea unui ghid de activism comunitar adresat ONG-urilor, dar și cetățenilor din Republica Moldova. Prin acest ghid, urmărim să asigurăm un instrument educativ și de suport de implicare civică pentru un număr semnificativ de cetățeni și ONG-uri la nivel local.

Ghidul ar trebui să includă informații utile despre:

- ce rol pot avea ONG-urile în dezvoltarea comunității și cum se pot implica ;

- modul de funcționare a administrațiilor publice locale (legislație, surse de finanțare, cum se iau deciziile la nivel local, obligații legale privind consultarea publicului, accesului la informații de interes public, asigurarea transparenței) );

- propuneri privind modalitățile de colaborare  dintre organizații ale societății civile și administrații publice locale;

- cum se pot organiza campanii de advocacy, watchdog și monitorizare la nivel local;

- cum se pot organiza campanii de promovare și vizibilitate la nivel local;

- exemple de bună practică în colaborarea dintre organizațiile  societății  civile și administrațiile publice locale la nivel european;

- exemple de activism civic la nivel local/regional din alte țări europene și rezultatele acestora.

Conținutul ghidului va putea fi adaptat ulterior, ținând cont de sugestiile expertului cooptat și cerințele echipei de proiect. Estimativ, termenul de predare al ghidului este începutul lunii noiembrie.  

Dacă sunteți interesați de această ofertă, ne puteți scrie la adresa  crpemoldova@gmail.com până la data de 5 octombrie 2020. Vă rugăm să ne trimiteți:

  • CV-ul candidatului din care să reiasă experiența în domeniul educației civice, lucrului cu organizațiile civice sau societății civile și administrației publice locale.;
  • Metodologia de elaborare a ghidului și structura propusă (maxim 1,5-2 pagini);
  • Propunerea de ofertă financiară.

Această activitate face parte din proiectul „Creșterea capacității societății civile la nivel local pentru monitorizarea administrațiilor publice locale” este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet