Irex Europe caută un expert în monetizare și durabilitate financiară pentru media

Distribuie prietenilor:Denumirea Proiectului:

„Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Republica Moldova”  implementat de IREX Europe .

Poziție:

 1. Consultant și expert în durabilitate financiară media

Durata: aprox. 15 zile de training (data aproximativă de start: Iunie-August 2020)

Locație: Moldova (Chișinău și în regiuni) și de la distanță (mentorat prin email sau Skype)

IREX Europe este în căutarea unui consultant și expert media, specializat pe durabilitate financiară și monetizare pentru media locală, cu experiență în tehnici de mentorat. Experiența similară în domeniu și în regiune va constitui un avantaj.

Responsabilități:

Irex Europe este în căutarea unui expert/trainer media pentru componenta de granturi mici, care va avea următoarele sarcini:

 1. Sa facă o analiză a fiecărei media, în vederea identificării potențialilor clienți, în funcție de profilul auditoriului canalului media.
 2. Să identifice împreună cu responsabilul de la media agențiile de publicitate și metodele de pitching pentru clienți (strategie de vânzări). 
 3. Să identifice împreună cu responsabilul de la media oportunități de monetizare pentru fiecare partener media, prin analiza canalelor media (TV, pagina web, rețele sociale, radio, etc.) și să creeze un cadru de lucru individual.
 4. Să identifice metode directe și indirecte de măsurare a audienței canalelor media;
 5. Să-i ghideze în procesul de elaborare a ofertelor comerciale atractive pentru clienți, cu date despre audiență, penetrare, acoperire sau alte date relevante. 
 6. Să-i ajute să elaboreze un price-list competitiv și o tactică de negocieri cu potențiali clienți;
 7. Sa identifice împreună cu responsabilul de la media, conținutul relevant ce urmează a fi dezvoltat pentru a ridica audiența;
 8. Să identifice împreună cu media soluțiile tehnice de raportare privind eficiența campaniilor
 9. Monitorizarea implementării proiectului (vizite în teren și sesiuni online)

Context :

Cinci instituții de media regionale au câștigat un grant mic pentru a implementa  un proiect jurnalistic ce are drept scop implicarea activă a tinerilor și a altor parteneri locali în elaborarea materialelor jurnlistice. Unul din obiectivele proiectului prevede ca  media locală sa-și   îmbunătățească calitatea producției locale, prin atragerea partenerilor  – autorități, jurnaliști civici și activiști tineri locali. Proiectele selectate sunt orientate spre consolidarea presei locale și a capacității acesteia de a reflecta problemele de interes local, precum și spre creșterea producției locale. Participanții vor fi vorbitori de română și rusă. Instruirile se vor petrece in-house, câte 2 zile in total per media.

Calificări:

 • Studii relevante în (publicitate, media, comunicare, jurnalism sau alte domenii conexe) și/sau o combinație echivalentă între educație și experiență de muncă în domeniul publicității sau marketingului
 • Cel puțin 10 ani de experiență în domeniul media, publicitatii, marketing.
 • Experiență în organizarea trainingurilor, mentoratului și serviciilor de consultanță
 • Experiență anterioară în oferirea mentoratului post instruire beneficiarilor trainingului
 • Experiență în R. Moldova și/sau regiunile învecinate va constitui un mare avantaj
 • Abilitatea de a lucra în mod independent și cu un orar flexibil
 • Competențe avansate de cunoaștere a calculatorului
 • Competențe avansate de comunicare, inclusiv prezentare verbală și scrisă, diplomație și menținerea relații interpersonale agreabile
 • Fluență în română și/sau rusă este obligatorie. De asemenea, o bună cunoaștere a limbii engleze scrise și vorbite va fi considerat un avantaj.

Dacă sunteți  interesat (ă), vă rugăm să expediați CV-ul, Scrisoarea de intenție și 2 recomandări și să indicați rata zilnică, disponibilitatea și o schema a planului de training.

Perioadă

Plata/zi (USD)

Disponibilitate

 O zi de training (9.00-17.30)

   
     

Vă rugăm să expediați formularele pînă pe data de 30 aprilie , 2020 Vioricăi Palamarciuc la [email protected]  și  Danielei Galai la [email protected].

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin email la  [email protected] și/sau  [email protected]  sau la nr. De telefon: +373/060464641


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.