Irex Europe cauta expert și consultant media

Distribuie prietenilor:


Proiect:

„Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Republica Moldova”  implementat de IREX Europe .

Poziții:

 1. Trainer și consultant media

Durata: aprox. 15 zile de training (data aproximativă de start: Iunie-August 2020)

Locație: Moldova (Chișinău și în regiuni) și de la distanță (mentorat prin email sau Skype)

IREX Europe este în căutarea unui trainer și consultant media, specializat pe dezvoltarea și adaptarea materialelor jurnalistice pentru social media (Facebook, Youtube, Odnoklassniki, etc),  pentru media locală cu experiență în tehnici de mentorat. Experiența similară în domeniu va constitui un avantaj.

Responsabilități:

Irex Europe este în căutarea unui expert/trainer media pe termen scurt pentru componenta de granturi mici, care va avea următoarele sarcini:

 • Să dezvolte componenta de social media: să ajusteze video/audio/presa scrisă pentru diferitele formate ale rețelelor de socializare (Facebook, Instagram, Youtube, pagina web...)
 • Monitorizarea implementării proiectului (vizite în teren și sesiuni online)

Context :

Cinci instituții de media regionale au câștigat un grant mic pentru a implementa  un proiect jurnalistic ce are drept scop implicarea activă a tinerilor și a altor parteneri locali în elaborarea materialelor jurnlistice. Unul din obiectivele proiectului prevede ca  media locală sa-și  îmbunătățească calitatea producției locale, prin atragerea partenerilor  – autorități, jurnaliști civici și activiști tineri locali.  Proiectele selectate sunt orientate spre consolidarea presei locale și a capacității acesteia de a reflecta problemele de interes local, precum și spre creșterea producției locale. Participanții vor fi vorbitori de română și rusă. Instruirile se vor petrece in-house, câte 2 zile in total per media.

Calificări:

 • Studii relevante în (media, comunicare, jurnalism sau alte domenii conexe) și/sau o combinație echivalentă între educație și experiență de muncă.
 • Cel puțin 10 ani de experiență în domeniul media, inclusiv experiență în editare video, jurnalism civic, jurnalism de date și format video, jurnalism mobil, conținut multimedia/ diversificarea conținutului, ajustarea materialelor pentru diferite platforme sociale.
 • Experiență în organizarea trainingurilor, mentoratului și serviciilor de consultanță
 • Experiență anterioară în oferirea mentoratului post instruire beneficiarilor trainingului
 • Experiență în R. Moldova și/sau regiunile învecinate va constitui un mare avantaj
 • Abilitatea de a lucra în mod independent și cu un orar flexibil
 • Competențe avansate de cunoaștere a calculatorului
 • Competențe avansate de comunicare, inclusiv prezentare verbală și scrisă, diplomație și menținerea relații interpersonale agreabile
 • Fluență în română și/sau rusă este obligatorie. De asemenea, o bună cunoaștere a limbii engleze scrise și vorbite va fi considerat un avantaj.

Dacă sunteți  interesat (ă), vă rugăm să expediați CV-ul, Scrisoarea de intenție și 2 recomandări de la organizațiile/persoanele cu care ați colaborat anterior. Indicați suma zilnică, disponibilitatea și o schema a planului de training.

Perioadă

Plata/zi (USD)

Disponibilitate

 O zi de training (9.00-17.30)

   
     

Vă rugăm să expediați formularele pînă pe data de 30 aprilie, 2020 Vioricăi Palamarciuc la vpalamarciuc@irexeurope.eu  și  Danielei Galai la dgalai@irexeurope.eu.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin email la  vpalamarciuc@irexeurope.eu și/sau  dgalai@irexeurope.eu  sau la nr. De telefon: +373/060464641


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet