CPR Moldova invită experți să elaboreze o analiză despre impactul corupției asupra sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri)CPR Moldova invită experți să elaboreze o analiză despre impactul corupției asupra sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri), și percepția corupției în rândul acestuia.

cpr

 

Studiul se va baza, inclusiv, pe concluziile și constatările formulate în baza discuțiilor pe care le-a avut echipa CPR Moldova, și Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu reprezentanții ÎMM-urilor din Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Cahul și Comrat.

 

Așteptările pe care le avem față de expertul selectat:

Autorul va elucida aspecte, precum: probleme comune legate de corupție și abuz de putere; percepția corupției în rândul ÎMM-urilor și impactul ei asupra sectorului dat; businessul integru și instrumente de susținere, și promovare a unui mediu de afaceri transparent (cele mai bune practice din domeniu). Autorul va formula posibile soluții și recomandări în baza propriilor deducții, și a practicii internaționale. 

Cercetarea se va baza atât pe informațiile, concluziile și rezultatele discuțiilor pe care le-a avut echipa CPR cu comunitatea ÎMM-urilor din regiuni, cât și unele raportări de pe fărărcoruptie.md, în special:

 

  • bariere administrative, prevederi inutile, bariere pentru businessul onest, lacune juridice sau proceduri ce alimentează corupția, menționate de antreprenori; 
  • cazuri specifice de abuz de putere și corupție semnalate de oamenii de afaceri; 
  • analize și inițiative elaborate de expertul juridic din cadrul proiectului;
  • etc.

Versiunea finală a cercetării va fi publicată și promovată în cadrul proiectului implementat de CPR Moldova - “Educate. Engage. Empower. 2019  Community tools against corruption”, finanțat de Open Society Foundations și Fundația Soros – Moldova. 

De asemenea, concluziile cercetării vor fi prezentate în cadrul unui eveniment public organizat de CPR la sfârșitul lunii februarie. 

 

Remunerarea:

Bineînțeles, efortul autorilor va fi retribuit ( 1600 USD salariu total).

 

Procedura de aplicare: 

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să demonstreze ca posedă abilități și cunoștințe necesare pentru efectuarea cercetărilor în domeniul vizat.

 

Experții interesați vor expedia: 

- un rezumat al cercetării propuse, indicând subiectul și o scurtă argumentare( 250 de cuvinte);

- un CV ( 2 pagini maximum)

 

Dosarul de participare poate fi expediat pe adresa cprmoldova@gmail.com pană pe 21 ianuarie 2020, ora 17:00. Informații suplimentare pot fi solicitate la aceeași adresă. 

Author: CPR


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet