People in Need Moldova, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare a Sănătății Mintale de la Praga, Republica Cehă, este în căutare a unui Metodolog pentru elaborarea unui ghid metodologic pentru asistenții/lucrătorii sociali din locuințele protejate

Distribuie prietenilor:


People in Need Moldova, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare a Sănătății Mintale de la Praga, Republica Cehă este în căutare a unui Metodolog, specialist în domeniul asistenței sociale, pentru elaborarea unui ghid metodologic pentru asistenții/lucrătorii sociali din locuințele protejate.

Specialistul va colabora cu alți doi experți, precum și cu cei 12 asistenți sociali din cadrul locuințelor protejate existente.

People in Need (PIN) este o organizație cehă care oferă ajutor şi asistență diversă, inclusiv și în dezvoltarea și realizarea programelor de integrare socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.

În cadrul proiectului „Susținerea transformării și a serviciilor comunitare pentru persoanele cu dizabilități  mintale și persoanele cu dificultăți de învățare în Republica Moldova” ne propunem să contribuim la:

 1. Îmbunătățirea calității asistenței în locuințele protejate pentru persoanele cu dizabilități mintale și intelectuale.
 2. Îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități mintale, care au ieșit sau vor ieși din Centrele de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități (aduți) și vor locui în sate și orașe.
 3. Schimbarea opiniei publice privind integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilități mintale și intelectuale, oferind posibilitate de a trăi o viață independentă și integră.

Asistentul social supervizor va fi responsabil de oferirea supervizărilor profesionale pentru asistenții și lucrătorii sociali din locuințele protejate din Nordul Republicii Moldova.

În acest sens, pentru a susține asistenții/lucrătorii sociali din locuințele protejate va fi creat un Ghid metodologic de suport prin care va fi stabilit un set primar de proceduri de management al locuințelor protejate, competențele profesionale și responsabilitățile părților implicate.

Cerințe de calificare

(a) Studiile:       Diploma universitară în asistență socială sau în științe socio-umane.

(b) Experiență: Experiență de lucru în cadrul Organizațiilor Nonguvernamentale

Preferabil 2 ani de experiență în sistemul protecției sociale ori experiență relevantă în domeniul socio - uman (educație, drept, sănătate etc.).

Experiență anterioară în elaborarea unor ghiduri/metodologii

(c) Altele:   

 • Capacitatea de planificare și elaborare a unui ghid metodologic practic, adaptat specificului și necesităților beneficiarilor și asistenților sociali din locuințele protejate
 • Abilități de analiză, sinteză
 • Cunoașterea cadrului legal cu privire la persoanele cu dizabilități mintale și intelectuale.
 • Abilități de organizare a discuțiilor în grup şi individual
 • Abilități excelente de comunicare.
 • Disponibilitate de deplasare în raioane
 • Cunoașterea limbii ruse sau engleze
 1. PERIOADA DE CONTRACTARE: 12 luni, cu posibilă extindere. Începutul scontat al sarcinii: 20 ianuarie 2020.

Remunerarea va fi definită în conformitate cu experiența candidatului, nivelul de implicare și bugetul proiectului.

Candidații interesați trebuie să prezinte următoarele:

 • Scrisoarea de intenție
 • CV-ul actualizat
 • Exemplu de ghid metodologic elaborat anterior
 • Contacte a două persoane de referință relevante.

Pentru a participa la concursul de selecție pentru funcția referită, vă rugăm să transmiteți dosarele la adresa concurs.moldova@peopleinneed.cz folosind în titlul subiectului: Ref: Expert Metodologie.

Termenul limită pentru înscriere: 15 ianuarie 2020, ora 17:00.

 

Logouri proiect nou CMHCD


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet