frule

Servicii de instruire pentru ONG-uri în domeniul inovațiilor sociale

Context

Fiind bazat pe principiile drepturilor omului și egalității de gen, proiectul ”Cetățeni Activi, Comunități Prospere 2021 - 2025”, finanțat de Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană își propune (la nivel de impact) să îmbunătățească elaborarea politicilor și realizarea drepturilor omului celor mai vulnerabile femei și bărbați din Republica Moldova. Proiectul generează două rezultate finale de impact: (i) bărbații și femeile vulnerabile se bucură de drepturi civile și politice și de oportunități de exercitare a influenței democratice; (ii) persoanele abilitate din comunitățile vizate se bucură de drepturi socio-economice și de oportunități de dezvoltare durabilă.

În cadrul activităților de promovare a drepturilor sociale și economice pentru o dezvoltare locală durabilă, Fundația Est-Europeană își propune să crească capacitățile și să dezvolte abilitățile organizațiilor societății civile în domeniul inovațiilor sociale. Capacitatea organizațiilor non-guvernamentale (ONG) în inovații sociale este esențială pentru abordarea provocărilor contemporane din comunități. ONG-urile sunt adesea în prima linie de soluționare a problemelor sociale și au o înțelegere profundă a nevoilor cetățenilor. Abordarea inovativă a problemelor sociale duce  la construirea unor comunități mai reziliente și incluzive, capabile să se adapteze rapid la schimbările sociale și economice. Investiția în capacitatea ONG-urilor în inovație socială este, așadar, un pas crucial spre un impact pozitiv durabil.

În cadrul acestei inițiative, Fundația va contracta o companie care va instrui ONG-le în inovații sociale, iar ulterior Fundația va acorda două granturi și asistență organizațiilor societății civile pentru proiecte ce vor pune în aplicare aceste mecanisme.

Compania selectată în cadrul acestui concurs va organiza două sesiuni de instruire  pentru ONG-le interesate divizate în 2 grupuri a câte 20-25 de persoane.

Sarcinile pentru prestatorul de servicii

Instruirea „offline” a 50 de reprezentanți ai societății civile timp de 2 zile, divizat a câte 25 participanți per zi, timp de 6 ore academice/zi în perioada 05-30 noiembrie 2024.

Instruirea poate cuprinde următoarele subiecte, această listă fiind una de recomandare:

  • Introducere privind inovațiile sociale (concepte, importanță, aplicabilitate)
  • Identificarea și analiza problemelor sociale (metode de cercetare și evaluare a nevoilor, instrumente de colectare a datelor (interviuri, sondaje)
  • Creativitate și „brainstorming” (tehnici de generare a ideilor, procesul de „design thinking”
  • Dezvoltarea soluțiilor inovatoare (prototipuri și testarea ideilor, designul de servicii și produse sociale)
  • Implementarea proiectelor sociale (planificare strategică și managementul proiectelor, mobilizarea resurselor și parteneriate)
  • Măsurarea impactului social (indicatori de performanță și evaluarea impactului, metode de raportare și feedback)
  • Studii de caz și exemple de bune practici (analiza unor proiecte inovative din diverse domenii, lecții învățate și aplicabilitate în context local).

Organizațiile și persoanele interesate să depună dosarele sunt încurajate să prezinte subiecte pentru această instruire pe care le consideră relevante.

Responsabilități

Instruirea a  50 de persoane conform sarcinilor de mai sus și oferirea materialelor de suport.

 

Cerințe  de calificare

 

  • Potențialul prestator de servicii poate fi persoană juridică sau fizică;
  • Cel puțin 3 ani de experiență de lucru în domeniul inovațiilor sociale;
  • Experiența de lucru cu companiile mici și organizațiile neguvernamentale este un avantaj.

Aspecte organizaționale

 

Prestatorul de servicii își va desfășura activitatea în cooperare cu Directorul de Programe al Fundației. Structura și conținutul produselor vor fi elaborate reieșind din cerințele FEE.

Organizațiile/persoanele interesate sunt rugate să expedieze următoarele documente:

  • Oferta financiară (în cazul persoanelor fizice, vă rugăm să prezentași oferta financiară netă);
  • CV-ul companiei care atestă experiența de instruire în domeniul inovațiilor sociale;
  • Metodologia și agenda preliminară.

*Pentru persoanele juridice, serviciile prestate vor fi tarifate la TVA cota zero.

Criteriile de selecție a ofertelor

 

FEE va selecta compania în baza ofertei complete transmise până la termenul indicat.

Criteriile de selecție vor include următoarele:

  • 20% - experiența în domeniul relevant cererii de ofertă.
  • 40% - metodologia și agenda
  • 40% - oferta financiară.

Termenii de Referință pot fi accesați aici:

Fundația Est-Europeană anunță concurs pentru selectarea unei companii care va oferi servicii de instruire în domeniul inovațiilor sociale - FUNDAȚIA EST-EUROPEANĂ (eef.md)

Termenul limită pentru depunerea dosarului este 31 octombrie 2024.

Dosarul va fi depus prin poșta electronică la adresa concurs@eef.md cu mențiunea ”Inovații sociale” în linia de subiect:

Pentru informații despre activitățile Fundației Est-Europene, vă rugăm să accesați www.eef.md.

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola