A.O. PNFM, lansează invitația de participare la concursul de achiziție selectarea unui expert pentru promovarea activităților legate de abilitarea și participarea economică a femeilor prin PR&comunicare, în conformitate cu termenii de referință



Termen de realizare: decembrie 2021 – aprilie 2022

Context

Asociația Obștească Platforma Națională a Femeilor din Moldova (în continuare - PNFM) a fost lansată în 2012 ca o inițiativă națională care sprijină emanciparea femeilor și a fost înființată oficial în 2016, având ca obiectiv principal sporirea rolului femeii în societate și în afaceri, abilitarea drepturilor și oportunităților, susținerea creșterii potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial din Republica Moldova. PNFM s-a dezvoltat cu succes, construind o comunitate de peste 3000 de femei din toate regiunile Moldovei. Platforma are o experiență substanțială, reunind femei și fete pentru a comunica, inspira și a împărtăși din experiența proprie, a provoca discuții cu privire la probleme stringente, cum ar fi discrepanțele de gen în antreprenoriat, femeile în contextul migrației etc. Este important de menționat că PNFM se concentrează pe regiuni, unde aceste eforturi sunt cele mai necesare. În acest context, PNFM coordonează Rețeaua Regională a Femeilor Ambasadoare, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul femeilor privind oportunitățile de dezvoltare antreprenorială și asumarea responsabilității pentru schimbările pozitive atât în viața personală, cât și în comunitate.

PNFM beneficiază de subvenție locală ”Fortificarea dialogului de politici în domeniul abilitării și participării economice a femeilor din Republica Moldova” din partea  proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Guvernelor Germaniei și Elveției.

Scopul subvenției locale este fortificarea capacităților PNFM, în special în dezvoltarea și menținerea contactelor regionale și dialogului de politici în ce privește consolidarea abilitării și participării economice a femeilor în vederea promovării accesului egal al acestora la oportunități economice și muncă decentă.

Obiectiv - selectarea unui expert  pentru promovarea activităților legate de abilitarea și participarea economică a femeilor prin PR&comunicare.

Expertul va genera conștientizarea mass-media prin organizare și participare la evenimentele PNFM, pregătire de comunicate de presă, elaborare de materiale PR&comunicare etc.  Vor fi pregătite mai multe materiale PR (podcast-uri, istorii de succes, infografic etc.), destinate diferitelor grupuri (femei, angajatori, ONG-uri, societatea civilă etc.) pentru a informa și promova implementarea, oportunitățile și avantajele abilitării și participării economice a femeilor în Republica Moldova.

Livrabile

Rezultate

Indicatori

Sursă de verificare

·        2 articole media/comunicate elaborate și diseminate;

·        1 podcast pregătit și diseminat;

·        2 istorii de succes privind abilitarea și participarea economică a femeilor pregătite și diseminate;

·        1 infografic privind abilitarea și participarea economică a femeilor pregătit și diseminat;

·        Alte materiale PR propuse de expert

Numărul de materiale de comunicare elaborate și diseminate

Numărul de vizite la pagina PNFM  (http://platformafemeilor.md/en/)

Numărul de vizualizări ale publicațiilor

Numărul de ‘like-ri’ pe rețelele de socializare

Nivelul de interes produs urmare evenimentelor PNFM (de ex. număr total de participanți, referințe la evenimente pe paginile web externe etc.)

Raport referitor la trafic website

Rapoarte cu privire la interacțiunile pe rețelele de socializare

Cerințe față de candidați

  • Studii superioare (masterat sau licență) în științele comunicării, filologie, economie sau alt domeniu relevant;
  • Minimum 2 ani de experiență de lucru în domeniul comunicării;
  • Minimum 1 an de experiență specifică de lucru cu grupurile vulnerable, femei etc.;
  • Cunoștințe practice și experiență în elaborarea materialelor de comunicare;
  • Abilități de comunicare cu administrația publică, ONG-ri, parteneri de dezvoltare etc. și de găsire de soluții în situații dificile;
  • Posedarea la nivel înalt a limbilor română, engleză, rusă;
  • Capacități de lucru în echipă și de comunicare publică la nivel național și regional;
  • Responsabilitate, dedicație și profesionalism.

Procedura de aplicare

Candidații interesați, care corespund criteriilor menționate mai sus, sunt rugați să prezinte următoarele documente:

  1. a) Oferta financiară în valoare totală brută, în lei moldovenești;
  2. b) Oferta tehnică: Curriculum Vitae (CV) și scrisoare de intenție.

Dosarele pot fi expediate la adresa electronică pnfm.achizitie@gmail.com sau depuse în format fizic la sediul A.O. Platforma Națională a Femeilor din Moldova, mun. Chișinău, str. Alexei Mateevici 31, et. 2, cu mențiunea „Expert pentru promovarea activităților legate de abilitarea și participarea economică a femeilor prin PR&comunicare”.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 1 decembrie, 2021, ora 16:00.

Numai candidații selectați vor fi contactați. Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.

Persoana de contact: Ina Toderasco

Tel.: (373) 696 61 440

E-mailpnfm.achizitie@gmail.com

Pentru informații despre Platforma Națională a Femeilor din Moldova, Vă rugăm să accesați www.platformafemeilor.md

Articol adaugat de: Echipa PFNM