(Termen limită extins) Concurs pentru selectarea unei companii sociologice responsabile de desfășurarea unei cercetări calitative prin desfășurarea focus grupurilor in UTAG ȘI R. Ceadîr Lunga

Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) este o organizație neguvernamentală din Republica Moldova, fondată în 2016 de un grup de profesioniști cu o vastă experiență în gestionarea treburilor publice. IPIS lucrează pentru a aborda provocările de dezvoltare strategică ale Moldovei dintr-o perspectivă nepolitică. Expertiza IPIS acoperă patru domenii: guvernare eficientă; rezolvarea conflictelor și consolidarea relațiilor interetnice; societate incluzivă și participare civică; comunicare strategică și media.

IPIS implementează în prezent proiectul “Promovarea coeziunii sociale în Moldova prin studierea limbilor române și găgăuze în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuz-Yeri”,  finanțat de Ambasada Olandei și Fundația SOROS Moldova.

Durata proiectului: 9 luni (ianuarie 2021- septembrie 2021).

Scopul general al proiectului este de a sprijini conservarea limbii și culturii găgăuze și de a reduce decalajul cultural și lingvistic, precum și neîncrederea crescândă între Găgăuz-Yeri și restul Moldovei.

Descrierea sarcinii

IPIS urmează să contracteze o companie de cercetări sociologice pentru a evalua atitudinea și dorința oamenilor de a studia limbile română și găgăuză, precum și pentru a identifica motivele pentru care limbile română și găgăuză sunt mai puțin utilizate în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuz-Yeri.

Perioada de implementare a contractului: 15 aprilie – 5 mai 2021.

Compania va realiza următoarele sarcini de bază:

1.Elaborarea unei note metodologice (cu indicare agendei, și a ghidului de interviu pentru 5 focus grupuri) – 15-23 aprilie 2021;

2.Organizarea a 5 focus-grupuri – 15-23 aprilie 2021;

-părinți din mediul rural (bărbați și femei, cu copii care fac studiile în liceu și gimnaziu);

-părinți din mediul urban (Comrat și Ceadir – Lunga) (bărbați și femei, cu copii care fac studiile în liceu și gimnaziu);

-profesori de limba română de la școlile din UTAG (profesori din mediile urban și rural);

manageri de școală;

-elevi seniori care studiază limba română de la diferite școli din UTAG (fete și băieți din mediile urban și rural).

3.Transcrierea fiecărei discuții de FG – 27 aprilie 2021;

4.Elaborarea analizei rezultatelor pentru cele 5 focus-grupuri – 5 mai 2021.

Pentru mai multe detalii consultați termenii de referință https://bit.ly/3uiNApA.

Companiile sociologice interesate sunt invitate să prezinte dosarul de aplicare la adresa de email marinatabarna@gmail.com.

Dosarul de aplicare urmează să fie prezentat în limba română și va conține:

1.Certificatul de înregistrare a companiei;

2.Descrierea metodologiei de lucru;

3.Lista cercetărilor sociologice desfășurate anterior;

4.CV-urile experților care vor fi implicați;

5.Oferta financiară prezentată în MDL și va include toate taxele și impozitele. Oferta financiară trebuie să fie coerentă și să conțină o descriere clară a capitolelor de cheltuieli.

Termen limită de aplicare: 12 aprilie, ora 10.00 (ora Chișinăului)

 

 

 


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.