Banca Națională a Moldovei angajează economist principal cu funcția de investiții și operațiuni monetare

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Scopul principal al funcției: implementarea politicii monetare ale Băncii Naționale prin efectuarea operaţiunilor de piață monetară ale BNM, și exercitarea funcţiilor de agent al statului în domeniul valorilor mobiliare de stat.

Cerințe minime obligatorii:

- Studii superioare economice cu media generală pe anii de studii 8 sau mai mare;
- Experienţă de minim un an în domeniul bancar;
- Cunoaşterea computerului la nivel de utilizator şi cunoaşterea avansată a aplicaţiilor Word şi Excel;
- Competențe lingvistice: cunoaşterea limbii române și engleze la nivel avansat;
- Abilităţi excelente de comunicare verbală şi în scris, capacitate de analiză şi sinteză a informaţiei, capacitate de însuşire rapidă a metodelor noi de lucru, bine organizat, responsabil.

Cerințe suplimentare ce vor constitui un avantaj:

- Cunoaşterea Legislaţiei bancare ;

Principalele atribuții funcţionale:

1.Organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor de piaţă monetară ale BNM:  vânzarea Certificatelor BNM;  vânzărea/cumpărarea valorilor mobiliare de stat din/în portofoliul BNM; operaţiuni repo/reverse repo cu valori mobiliare de stat din/în portofoliul BNM; operaţiuni de atragere a depozitelor de la băncile licenţiate.

  1. Organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor de plasare a valorilor mobiliare de stat pe piaţa primară;
  2. Reemisiunea valorilor mobiliare de stat şi gestiunea portofoliului de VMS al BNM.
  3. Colectarea din sistemul Bloomberg, analiza şi plasarea pe pagina oficială Web a BNM a ratelor de referinţă interbancare CHIBOR şi CHIBID şi analiza anuală a activităţii băncilor contributorii la determinarea ratelor de referinţă pe piaţa interbancară și a.

Termenul limită pentru depunerea CV-urilor este: 30.07.2018

Pentru participarea la concurs, accesaţi: https://www.bnm.md/ro/content/cv-online, completaţi formularul CV-ului online sau îl puteţi depune la sediul BNM, pe adresa: bd. Grigore Vieru nr.1, mun. Chişinău, Departamentul strategie, organizare şi resurse umane, cu specificarea postului pentru care doriţi să candidaţi.

Pentru persoanele cu diplome de studii obţinute în străinătate se vor indica calificările (ex. GPA, etc.), obţinute în ţara şi/sau instituţiile de învăţămînt respective.

Vor fi contactate prin e-mail doar persoanele care întrunesc condiţiile concursului.

Recomandăm insistent să consultaţi bibliografia de mai jos înainte de a fi invitat la concurs.

Bibliografie:

- Legea cu privire la Banca Naţională a Moldovei nr. 548-XIII din 21.07.1995;
- Legea instituţiilor financiare nr. 550-XIII din 21.07.1995
- Legea nr. 419-XVI  din  22.12.2006 cu privire la datoria sectorului public, garanţiile de stat şi recreditarea de stat;Organizații vizate: Banca Nationala a Moldovei (BNM) |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.