AOPD selectează OSC pentru consultarea proiectului SND Moldova 2030

Ajută-ne să distribuim acest articol:

AOPD selectează un OSC membru al Platformei preocupate de promovarea drepturilor Persoanelor cu Dizabilități în vederea consultării proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova 2030

 PROIECT: „Parteneriate locale și implicare națională pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități”.

CONTEXT: Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) implementează în perioada ianuarie –decembrie 2018 proiectul „Parteneriate locale și implicare națională pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități”. În cadrul acestui proiect, AOPD asigură secretariatul Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care actualmente este formată din 35 de OSC-uri membre.  Proiectul este implementat cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Guvernul Suediei.

Scopul proiectului este de a implica activ persoanele cu dizabilități la luarea deciziilor ce îi vizează și de a beneficia de un mediu mai favorabil incluziunii sociale, datorită capacităților instituționale sporite ale APL și OSC de a implementa politici publice care asigură respectarea drepturilor acestor persoane.

În vederea realizării Obiectivului 2 - Advocacy pentru influențarea politicilor emergente cu implicarea membrilor Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, AOPD selectează un OSC membru al Platformei, preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în vederea consultării proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova 2030 (SND Moldova 2030).

Scopul activității este de a implica prin metoda de coaching membrii Platformei în procesul de consultare.

Procesul de consultare va cuprinde următoarele etape:

  • participarea la 4 Grupuri de lucru create de MSMPS și din care membrii Platformei fac parte (piața muncii; sănătate; protecție socială; egalitate de șanse, dezvoltare personală și viața de familie;)
  • elaborarea și consultarea recomandărilor ca urmare a participării la grupurile de lucru;
  • elaborarea scrisorilor de poziție conform ultimului proiect al SND Moldova 2030, cu implicarea membrilor Platformei;
  • monitorizarea transpunerii recomandărilor în varianta finală a SND Moldova 2030.

Criterii de eligibilitate:

(1)   Angajament ferm de a respecta toate etapele descrise în procesul de consultare a SND Moldova 2030;

(2)   Membru al Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități;

(3) Cunoștințe avansate în cartarea documentelor de politici.

 DOSARUL DE APLICARE VA CONȚINE:

1.CV-ul organizației și CV-ul persoanei responsabile;

Organizațiile care doresc să participe vor expedia dosarele la adresa de e-mail cretu.aopd@gmail.com, cu mențiunea ”Consultant SND MD 2030”, până la data de 12 aprilie  2018. Persoană de contact: Maria Crețu 078273876

Vor fi contactați doar candidații care vor corespunde cerințelor de calificare.

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.