8 Idei pentru a-ti promova site-ul asociatiei



Stiai ca vizitatorii parasesc un site dupa 10 secunde de stationare pe pagina de start?

Si s-ar putea ca ei sa nu mai revina la site-ul respectiv. Ce e mai rau e faptul ca treci prin dificultatile crearii unui web site professional pe care nu-l acceseaza nimeni! Pentru a-i face sa ramana pe site pentru mai mult timp, trebuie sa le castigi atentia.

Iata 8 instrumente gratuite pentru a spori traficul:

Unealta gratuita  #1:  Blogul (Jurnalul online)

Weblog-urile sau mai simplu "blog"-urile sunt jurnale online care pot fi cu usurinta actualizate spre a fi citite de catre utilizatorii de Web. Jurnalul online este cu desavarsire cea mai usoara cale de a furniza membrilor tai informatie in mod permanent. Calea catre un blog reusit consta in a-l face amuzant si interesant. Recentele insemnari ale jurnalului tau privind viitoarele activitati ale asociatiei si evenimentele din domeniul industriei ii readuc pe membri la site pentru a verifica ce mai e nou.

Pentru a-ti crea juranlul online, viziteaza Blogger.com

Iata cateva exemple de bloguri non-profit:

    * First Book

    * ASPCA Blog

    * SOS News and Views

 

Unealta gratuita  #2: Podcast / Vodcast

Podcast-urile si Vodcast-urile (video podcast) reprezinta o metoda excelenta de a intra in contact cu membrii si reprezinta un beneficiu pentru noii membri care probabil au omis vreun eveniment sau vreun discurs al unui mare speaker. Ceea ce se cere sunt unelte de baza pentru un sunet calitativ, pentru mixaj si editare  - si majoritatea acestor unelte se pot obtine gratuit online. Opreste-te si la articolul lui Techsoup privitor la inregistrarea, editarea si promovarea unui podcast.Pentru sugestii si idei viziteaza si articolul 7 cai de utilizare a podcast-urilor de catre ONG-uri semnat de Britt Bravo.

 

Cateva exemple de podcast-uri/vodcast-uri ale asociatiilor:

    * American Heart Association podcast

    * American Dental Association

    * American Water Resources Association

 

Unealta gratuita  #3: RSS

RSS este abrevierea pentru "Rich Site Summary" sau "Really Simple Syndication".

Mai simplu insa - este o cale de a furniza continutul frecvent modificat de pe web.

Prin instalarea link-urilor intr-un RSS Reader sau intr-un agregator, vizitatorii tai vor fi la curent cu cele mai noi oferte de pe site-ul tau, economisind timpul necesar pentru accesarea fiecarui site. Exista numeroase RSS Reader-e disponibile, ele permitand afisarea informatiei pentru citire atunci cand doresti. Pentru a afla mai multe despre RSS, citeste acest articol.  Asigura-te ca site-ul tau permite abonarea la RSS acolo unde este relevant - exemplele tipice sunt blogurile si paginile cu stiri si evenimente.

 

Unealta gratuita  #4: Sondaje

Anexarea sondajelor la site-ul tau este o cale excelenta de a atrage vizitatorii si de a interactiona cu ei. Polldaddy.com ofera utilizatorilor sai posibilitati aproape nelimitate in mod gratuit. Serviciul nu include reclama, iar tu poti crea sondajul si-l poti configura  pentru includerea lui in site-ul tau.

 

Unealta gratuita  #5: Studii

Asemanator cu polldaddy, SurveyMonkey.com  iti ofera posibilitatea de a ingloba studii de cercetare gratuite pe pagina ta pentru a te ajuta sa intri in contact cu cei care iti viziteaza site-ul si de a-i intelege.Acest serviciu gratuit permite utilizatorilor sa includa logo-uri si banner-e, sa schimbe culorile si sa-l transforme la dorinta in diverse moduri. Abonatii de baza sunt limitati la un total de 10 intrebari si 100 de raspunsuri/studiu.Abonamentul de baza este gratuit. Daca vrei sa depasesti numarul de 100 de raspunsuri, pana la 1000 si sa obtii mult mai multe posibilitati de utilizare, trebuie sa achiti o taxa.

 

Unealta gratuita  #6: Link-ul "Expediaza unui prieten"

Asigura-te ca toate scrisorile adresate abonatilor (newsletter) si articolele tale contin o adresa care poate fi folosita de cititori spre a fi expediata unui prieten. Altfel spus, fa site-ul tau cat mai prietenos si accesibil. Includerea unui link "Trimite unui prieten" este o cale foarte eficienta de a obtine noi vizitatori pentru site-ul tau.

 

Unealta gratuita  #7: Flickr

Fickr este un site de online photo-sharing foarte simplu de folosit care utilizeaza cuvinte-cheie spre a facilita cautarea oamenilor si a pozelor.  Incurajeaza-ti membrii sa imparta cu ceilalti pozele luate la evenimente si intalniri prin publicarea lor pe Flickr si anexandu-le cuvinte-cheie cu privire la evenimentul respectiv. In plus, poti plasa aceste poze in site-ul tau, incluzand informatie interesanta si actuala - plus la toate, fotografiile mereu au priza la public, astfel incat cu siguranta ca vei obtine noi vizitatori.

 

Exemple relevante:

    * The American Library Association's

    * Online News Association

    * Fullbright Association Alumni Event photos pe Flickr

 

Vezi: Cinci cai prin care ONG-urile pot utiliza Flick in obtinerea

noului public (Eng).

 

Unealta gratuita  #8: Site-uri de retele sociale

Facebook si Myspace pun la dispozitie o unealta nemaipomenita pentru sporirea

traficului site-ului tau. Pe langa scopul de a tine legatura cu prietenii, ele constituie si un element de retea efectiv pentru asociatii si ONG-uri in trezirea constiintei si interactiunea cu comunitatea.

Poti de asemenea sa le folosesti pentru a reclama un eveniment, a trezi constiinta pentru o cauza anume, sau pentru a-ti promova jurnalul online. Impreuna cu MySpace poti obtine si crea jurnale online si galerii foto, poti crea un design original la sablonul MySpace pentru a obtine o interfata mai personala fata de paginile individuale, si mai presus de toate, de a interactiona cu alti oameni.Vezi paginile Facebook  si MySpace a celor de la Humane Society, care includ resurse multi-media, administrarea evenimentelor si multe altele. Incepe astazi promovarea website-ului asociatiei tale. Numeste cateva persoane care sa se alature si sa-si stabileasca profilul, sa afle ce comunitati exista si sa inceapa activitatea.

 

Exista mult mai multe metode de a-ti promova website-ul.

Daca una din aceste unelte nu te ajuta, gaseste alta, dar ia masuri. 

Si tine minte - secretul catre obtinerea unui traffic web mai intens consta in redarea site-ului ca fiind informativ si simplu de utilizat.

 

Ce instrumente folosesti tu pentru a spori traficul site-ului si pentru a atrage atentia cititorilor tai?

 

Tradus din engleza de Ana Dunaf