Fundaţia Orange contribuie la ameliorarea condiţiilor de spitalizare a copiilor



In data de 25 decembrie, ziua de Crăciun, Fundaţia Orange Moldova le-a făcut o surpriză frumoasă locuitorilor din nordul republicii. Împreună cu administraţia Spitalului clinic municipal din Bălţi a inaugurat Departamentul de Pediatrie.

Evenimentul a avut loc în cadrul  proiectului “Asigurarea economiei resurselor termo-energetice şi ameliorarea condiţiilor de spitalizare a copiilor din nordul Moldovei”, implementat şi susţinut financiar de Fundaţia Orange Moldova.

Scopul proiectului este de a asigura un regim de temperatură optim în saloanele spitalului prin schimbarea geamurilor edificiului în care sunt internaţi copiii.

Maria Neamţu, Şef al Departamentului Pediatrie, Spitalul Clinic municipal Bălţi:De la fondare în 1975, în Departamentul de Pediatrie nu s-au făcut lucrări de reparaţie. Geamurile erau atât de vechi, încât aerul rece de afară pătrundea cu uşurinţă în saloane. Oricât nu ne străduiam să menţinem temperatura optimă, nu reuşeam. Acum, însă, după schimbarea geamurilor, în saloane este cald, încăperile au aspect plăcut. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele acestui proiect şi recunoscători Fundaţiei Orange pentru ajutor.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundaţiei Orange: “Spitalul clinic municipal din Bălţi este o instituţie medicală strategică deoarece este unica de acest fel în nordul republicii. Aici se adresează copiii din toate raioanele din regiune. Ei au nevoie de condiţii bune de spitalizare, începând de la apă caldă până la căldură în saloane. De aceea am considerat că este important să ne direcţionăm eforturile şi ajutorul spre acest spital.

Pentru implementarea proiectului au fost alocate şi resursele adunate în cadrul campaniei de colectare de fonduri prin SMS de la clienţii Orange pentru repararea Spitalului Clinic municipal din Bălţi, care s-a desfăşurat în perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010. În total, în cadrul campaniei au fost adunaţi 258 776 de lei de la clienţi. Fundaţia Orange a alocat alţi 900,000 de lei pentru implementarea cu succes a proiectului. Mulţumim clienţilor noştri pentru receptivitate şi contribuţia la acest proiect. Vă dorim Crăciun fericit!”

Anual, spitalul clinic municipal din Bălţi acordă asistenţă medicală specializată de staţionar pentru circa 5 mii de copii din întreg nordul ţării.

Fundaţia Orange acordă atenţie sporită domeniului sănătăţii şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii asistenţei şi deservirii medicale în Republica Moldova înclusiv prin investiţii în echipament medical performant, aşa cum este, de exemplu, tomograful donat Centrului de Radiologie şi Imagistică în 2009.

 

sursa: www.orange.md