Lansarea proiectului „O decizie corectă acum - Un viitor mai bun”



Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie vă informează despre lansarea unui nou proiect social „O decizie corectă acum - Un viitor mai bun destinat absolvenţilor gimnaziilor internat.

După absolvirea Gimnaziului Internat tânărul absolvent trebuie să se adapteze unui nou stil de viață care implică responsabilitate, independență, alegerea unei meserii,  posedarea unor abilități și deprinderi de viață care cu părere de rău de cele mai deseori lipsesc. Planificat pentru o perioadă de 7 luni, proiectul, “ O decizie corectă acum - Un viitor mai bun”, are drept scop informarea și consilierea profesională a tinerilor din sistemul rezidențial, creșterea capacității tinerilor de orientare corectă și strategică în alegerea profesiei.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu AOFM Chișinău, fiind finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Prin proiect se intenționează: 1. Identificarea a 5 Gimnazii Internat unde va fi desfășurat trainingul de orientare în carieră și forumul profesiilor; 2. Consilierea profesională individuală a elevilor claselor a 9-a din Gimnaziile Internat selectate; 3. Crearea unui site ce va conține informații despre planificarea carierei accesibil tinerilor. Impactul proiectului presupune sporirea capacității de planificare a carierei și facilitarea integrării profesionale a tinerilor care urmează să părăsească sistemul rezidenţial.

Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie (CSSCF) este o asociaţie neguvernamentală, independentă şi apolitică, constituită în februarie  2010 în vederea realizării unor scopuri sociale, caritabile, culturale şi educaţionale prin promovarea şi  dezvoltarea de oportunităţi sub formă de servicii directe şi programe educaţionale în domeniul protecţiei sociale a copilului şi a familiei. Cu toate acestea, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie prestează servicii sociale copiilor și familiilor în dificultate din Republica Moldova, începând cu noiembrie 2003, în calitate de serviciu în cadrul Asociației „Amici dei Bambini Moldova”.

Pentru informaţii adiţionale privind implementarea proiectului vă rugăm să contactaţi Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie.

Tel/Fax (+373 22) 727890

E-mail: ngo.ssccf@gmail.com

Articol adaugat de: Silvia Gidei