Visa și Emerging Europe lansează platforma comunității digitale She's Next pentru femeile antreprenoare



Platforma funcționează ca o rețea socială profesională și reunește antreprenoare și femei lidere din Moldova și din întreaga regiune a Europei de Est și de Sud-Est, Asia Centrală și Caucaz. She’s Next oferă instrumente de networking, schimb de experiență și de extindere a afacerilor  la nivel internațional.

Chișinău, 12 iulie 2023 – Visa anunță lansarea platformei comunității digitale She’s Next pentru femeile antreprenoare din țările din Europa de Est, Sud-Est, Asia Centrală și Caucaz, care a fost creată în parteneriat cu Emerging Europe, o platformă autorizată pentru dezvoltarea afacerilor și a comunităților, specializată pe această regiune - https://shesnext.emergingeurope.org/.

Platforma își propune să reunească femei de afaceri din diferite țări și să creeze oportunități de networking, schimb de experiență și de extindere a afacerilor la nivel internațional.

„Inițiativa She’s Next Empowered by Visa este orientată spre împuternicirea femeilor și crearea unei comunități de femei ambițioase, cu viziuni comune”, a declarat Vera Platonova, Senior Vice President, Director Regional Visa în 17 țări

Datele studiului Visa și Emerging Europe realizat în anul 2022, în rândul femeilor de afaceri din țările Europa de Est și de Sud-Est, Asia Centrală și Caucaz, arată că 85% din respondente sunt dispuse să se alăture comunității internaționale de antreprenoare. Astfel, această rețea a fost creată ca femeile să poată împărtăși cele mai bune practici, să învețe una de la alta și să se dezvolte ca lidere. Sunt convinsă că platforma comunității digitale She’s Next va deveni un punct de referință pentru toate antreprenoarele din Moldova și din întreaga regiune.”

Site-ul care găzduiește platforma, conține o varietate de conținut și este accesibil pentru toată lumea. Femeile pot învăța mai mult despre leadership, se pot inspira de la alte femei de afaceri și au posibilitatea să deprindă noi abilități. Pagina web este actualizată cu materiale și resurse utile create în parteneriat cu Emerging Europe: podcasturi, interviuri, articole editoriale cu sfaturi practice de la experți din diferite industrii etc.

Platforma comunității digitale - parte a site-ului, este disponibilă doar pentru utilizatoarele înregistrate și include toate funcțiile unei rețele sociale profesionale (news feed, grupuri de interese, instrumente pentru crearea publicațiilor și mesagerie). Aceasta va permite femeilor lidere și antreprenoarelor să se conecteze, să descopere noi contacte de afaceri, mentori, furnizori sau investitori și să dezvolte un brand personal.

„În timpul numeroaselor interviuri aprofundate pe care le-am efectuat în cadrul studiului, antreprenoarele și fondatoarele de startup-uri au vorbit despre importanța împărtășirii cunoștințelor, dar și despre posibilitatea de a învăța de la alte femei de afaceri despre modul în care au depășit diverse provocări. Astfel, platforma nu este doar pentru învățare reciprocă. Aceasta, va oferi oportunități de mentorat, crearea conexiunilor internaționale și de obținere a finanțării și asistenței din partea organizațiilor de sprijin pentru afaceri. Toate acestea, grație unui instrument unic, comod și accesibil”, a declarat Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe.

Platforma comunității digitale She’s Next va oferi utilizatoarelor mai multe posibilități:

  • să completeze un chestionar detaliat în timpul înregistrării, indicând țara de origine și țările de interes, industria profesională, scopul înregistrării platformă, așa încât pe parcurs să beneficieze de suportul specializat al unui community manager;
  • să identifice parteneri de afaceri;
  • să dezvolte brandul personal și să crească vizibilitatea propriei afaceri, publicând postări si materiale;
  • să găsească mentori conform necesităților și să devină mentori, având dorința de a împărtăși cunoștințe și experiență;
  • să participe la discuții, webinare, evenimente;
  • să afle despre evenimentele și oportunitățile She's Next Empowered by Visa, care au loc în țara în care locuiesc și din alte țări;

Totodată, fiecare membră nouă a platformei va putea comunica cu un community manager care o va ajuta să navigheze mai ușor, să găsească grupuri de interes, să creeze conexiuni și să distribuie resurse utile.

Platforma comunității digitale She’s Next este deschisă oricărei persoane interesate de antreprenoriat, de la cele cu idei de afaceri, fără o întreprindere existentă, până la fondatoare de startup-uri și femei care conduc afaceri prospere.

Aflați mai multe și alăturați-vă comunității, accesând acest link: shesnext.emergingeurope.org.

###

Despre Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) este liderul mondial în plăți digitale. Visa procesează tranzacțiile de plată între consumatori, întreprinderi, organizații financiare și guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este de a conecta lumea prin cea mai inovatoare, fiabilă și sigură rețea de plăți, care permite consumatorilor, companiilor și economiei să prospere. Suntem convinși că extinderea accesului pentru toți în economie ajută la creșterea bunăstării oamenilor din întreaga lume și va sta la baza mișcării globale a banilor în viitor. Aflați mai multe pe visa.com.

Despre Emerging Europe

Emerging Europe este un centru de creștere cu sediul la Londra, care împuternicește organizațiile publice și private să se dezvolte și să se extindă la nivel internațional. Misiunea noastră este să promovăm creșterea durabilă în Europa emergentă. Suntem partenerul de bază pentru cei care intenționează să navigheze sau să se dezvolte în regiune. Prin analize aprofundate, informații despre piață, cercetări, programe și conținut captivant, ajutăm companiile, guvernele și organizațiile societății civile să prospere. Le oferim informații specifice, acces la părțile interesate cheie și date pentru a lua deciziile de afaceri corecte. Platforma noastră online, Emerging Europe, este cea mai importantă sursă din lume de analiză în limba engleză despre această regiune.