Peste 500 de copiii au participat la sărbătoarea „ABRACADABRA - O familie pentru fiecare copil!”



Duminică, 23 mai 2010, a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a sărbătoarii „Abracadabra”, care şi-a adunat oaspeţii, de la mic la mare, în incinta centrului comercial Shopping MallDova.

Organizatorii sărbătorii, Asociaţia „Amici dei Bambini” din Moldova şi Asociaţia „Prietenii Copiilor”, în parteneriat cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, Revista pentru părinţi «ODORAŞ» şi Shopping MallDova, au dat start unei zile de neuitat pentru toţi copiii prezenţi la eveniment, dar în special pentru micuţii din instituţiile rezidenţiale.

Sute de copii din internate, alături de semenii lor care au venit cu familiile la mall au repetat de nenumărate ori mesajul sărbătorii -  „Abracadabra – o familie pentru fiecare copil!”, în speranţa ca în curând, măcar o parte din cei 9900 micuţi, care la momentul actual se află în internate sau în afara unei familii, să regăsească bucuria de a creşte într-o familie, alături de o mamă şi un tată, care să-i iubească.

La eveniment au participat oficialităţi, care au venit să susţină organizatorii şi cauza acestei sărbători. Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a inaugurat expoziţia de fotografii “O familie pentru fiecare copil”, care are menirea de a sensibiliza opinia publică faţă de problema copiilor din instituţiile rezidenţiale. Expoziţia a fost vernisată în cadrul Galeriei „Artium” de la etajul 3 a centrului comercial Shopping MallDova şi cuprinde pe de o parte, fotografii alb-negru ale copiilor din internate, iar de partea cealaltă, fotografii color ce reflectă episoade din viaţa de familie ale vedetelor şi ale persoanelor publice din R. Moldova. Fotografiile au fost puse la dispoziţie de către revista pentru părinţi “Odoraş”.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, şeful Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a deschis programul distractiv pregătit pentru copii: „Sunt nespus de fericită că “Abracadabra” este organizată al 8-lea an consecutiv, iar copiii din instituţiile rezidenţiale au posibilitatea de a se bucura de o sărbătoare dedicată lor, unde pot să se joace, să danseze cu copiii din comunitate, bucurîdu-se de aceleaşi drepturi”.

Organizatorii aduc sincere mulţumiri interpreţilor, care şi-au dedicat timpul şi s-au oferit cu generozitate să cînte la sărbătoarea “Abracadabra – o familie pentru fiecare copil!”. Geta Burlacu, Aura, Anatol Mîrzenco, Formaţia „Zbînţ”, Doiniţa Gherman, ş.a au încîntat copiii şi părinţii cu cîntece şi voie bună. Momentul magic al sărbătorii a fost o cascadă de baloane colorate cu mesajul „Abracadabra – o familie pentru fiecare copil!” pe care fiecare participant l-a luat acasă, aducînd acest mesaj în familie.

Pe parcursul sărbătorii, micuţii au fost invitaţi să participe la diverse ateliere de joc, artă creativă, face painting, ghidate de animatorii şi voluntarii Asociaţiei „Prietenii Copiilor” şi „Amici dei Bambini”.

Sponsorii fideli ai sărbătorii sunt: S.A „Rusnac” (producătorul apei Gura Cainarului şi a băuturii răcoritoare atât de iubite de copii „Letto”), compania "COCA-COLA HBC MOLDOVA", "FRANZELUTA" S.A. Mediatizarea evenimentului a fost asigurată de către posturile de radio KissFM şi Univers FM.

 

Tatiana Cociaş

Responsabil Relaţii cu il Publicul

Amici dei Bambini Moldova

Chişinău, str. C. Stere, 1

Tel./fax + 373 22 23 21 12;

Gsm: 069 63 2220

E-mail: chisinau@aibi.it

www.aibi.it

http://abracadabra-23maiozidemagie.blogspot.com/

Victoria Morozov

Responsabil Relaţii cu il Publicul

Asociatia „Prietenii Copiilor”

Tel.:  +373 22 595931

GSM: +373 69379870

Email: victoriamorozov@mail.ru

www.prieteniicopiilor.md

www.ludoteca.md