“SpectActori la Nopţile Lecturii” in cadrul Bibliotecii "Stefan cel Mare"



La 29 ianuarie curent, în incinta Bibliotecii “Ştefan cel Mare”, filială a Bibliotecii Municipale “B.P.Hasdeu”, a avut loc o serată dedicată celor pasionaţi de actorie “SpectActori la Nopţile Lecturii”. Aceasta s-a desfăşurat în cadrul programului inovativ “Nopţile Lecturii” care are drept scop oferirea unei alternative tinerilor de a-şi petrece timpul în mod util şi frumos, promovarea lecturii şi a tinerelor talente.

Circa 30 de tineri, printre care şi studenţi la actorie, au exersat meseria de actor în cadrul teatrului social. Tinerii au jucat diferite roluri, încercînd să găsească soluţii pentru a rezolva sau evita problemele sociale abordate în cadrul teatrului social. Marina Nedelcu şi Irina Cîlcic au fost cele care au interpretat splendid rolurile lor, încurajînd tinerii să participe la soluţionarea problemelor improvizate.

Invitaţii speciali la eveniment au fost Ludmila Pîslaru, profesoară de actorie, interpretă şi parodistă, actorul Sandu Aristin Cupcea, jurnalistul Veaceslav Florea şi caricaturistul Sergiu Tomşa. Ludmila Pîslaru a realizat o introducere în domeniul actoriei, abordînd teme de interes major pentru tineri şi menţionînd cît este de importantă lectura pentru un actor. Discuţia dintre participanţii la eveniment şi personalităţile invitate a fost productivă şi utilă celor interesaţi de actorie sau teatru. Tinerii au rămas profund emoţionaţi de recitalul poetic susţinut de către Sandu Aristin Cupcea şi au aplaudat intens în urma recitalului de cîntec susţinut de către Ludmila Pîslaru.

Marina Nedelcu, studentă la Facultatea de Arte Frumoase, a citit un monolog, impresionînd publicul prin talentul şi măiestria sa şi a fost apreciată cu aplauze călduroase. De asemenea, participanţii la eveniment au beneficiat de o excursie prin bibliotecă realizată de către directoarea bibliotecii, Angela Timuş, au participat în concursuri şi jocuri organizate cu scopul de a interesa tinerii în actorie şi de a promova lectura.

Seratele din cadrul programului “Nopţile Lecturii” se desfăşoară lunar, au drept scop promovarea valorilor prin abordarea unor tematici diferite şi reprezintă evenimente fără precedent organizate într-o bibliotecă din Republica Moldova.

 

Bolocan Olesea

Coordonator de program

Articol adaugat de: Olesea Bolocan
Alte articole de la acest autor: