Știri și Comunicate ONG din Moldova

39 de lideri ai ONG-urilor instruiți în domeniul „Raportare financiară și contabilitate pentru ONG-uri”

Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL) și Centrul CONTACT (Moldova) a organizat două seminare a câte o zi fiecare pe tema „Raportare financiara si contabilitate pentru ONG uri”. Instruirea a fost organizată în cadrul programului sprijinit de USAID Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova și implementat de FHI 360.

Instruirea a fost moderată de Lidia Cauș, doctor habilitat în economie, șefa catedrei “Contabilitate și audit” ASEM, expert și trainer în Contabilitate pentru ONG-uri.

Instruirea a avut loc pe data de 22 și 24 mai la Chișinău. Participarea la instruire a fost gratuită. Instruirea a fost orientată pentru lideri a ONG-urilor, coordonatori de proiecte, asistenți.

Principalele subiecte a instruirii au fost:

  • Acte normative care reglementează contabilitatea în ONC,
  • Reguli generale de ţinere a contabilităţii în ONC,
  • Buget,
  • Politici contabile și plan de lucru,
  • Contabilitatea mijloacelor cu destinaţie specială. Intrarea, evaluarea, recunoașterea inițială și ulterioară,
  • Conținutul și regulile de bază pentru întocmirea situațiilor financiare și fiscale în organizațiile necomerciale,
  • Particularităţile contabilităţii,
  • Nivelul de instruire a fost ajustat pentru începători. Participanți experimentați au beneficia de extinderea cunoștințelor și au inspira participanți mai puțin experimentate.

Opinia unui participant la instruire: „Seminarul “Raportarea financiara si contabilitatea pentru ONC-uri” la care am participat mi-a adus exact informaţia de care aveam nevoie şi sunt recunoscător formatorului, organizatorilor, sponsorilor pentru profesionalism, pentru posibilitatea de a cunoaşte oameni care activează şi vor activa în domeniul dat, pentru resursele oferite şi atenţia acordată atât în timpul cât şi după curs. Îl recomand cu mare căldură tuturor celor care doresc să înveţe mai multe despre contabilitate pentru ONC-uri.” Ion Balan, Operator, laborant informatică, CCAII "Info-flux" din Liceul Teoretic Ştefăneşti.

Următoarele 2 instruiri cu aceeași tematică, în limbile română și rusă vor fi organizate în luna iunie 2018.

Persoana de contact: Lilia Porumb, info.ong.contact@gmail.com

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md