Irina Robuleț - voluntara care a descoperit ecoul veșnic al culturii



PORTRET DE VOLUNTAR / 

Azi vă invit să o cunoașteți pe Irina ROBULEȚ, elevă la LT ”M. Eminescu” din mun. Ungheni, voluntară în grupul ”ProUngheni”, desemnat în cadrul Festivalului Național al Voluntarilor ”Cel mai activ grup la nivel național” în 2017 dar mai face voluntariat și în cadrul instituției de învățământ unde își face studiile. Din profilul ei de facebook am observat că îi place și dansul. Ulterior aveam să aflu că e pasionată și de pictură. Tot în anul ce-a trecut, adică 2017, ea se învrednicește la același festival cu premiul III la secțiunea „Cel mai activ voluntar”. Deci, dacă aveți nevoie de Irina nu știți unde să o găsiți. 😖 Or, e la liceu pentru a mai pregăti vreo activitate extracurriculară or, la primăria municipiului alături de colegii ei de la „ProUngheni” gândind o altă activitate de voluntariat sau la vreo sesiune foto, ea descoperind că poate fi și un bun model, sau la Școala de Arte Plastice...

Deci, spuneam mai sus că Irina este pasionată de pictură. Și din această pasiune ajunge să frecventeze Școala de Arte Plastice Ungheni, instiuție ce a dat lumii pe Valeriu Curtu, Dumitru Verdianu, Ion Zderciuc etc. Aici ea frecventează clasa profesoarei Diana Ciubotaru - Viziru. Irina îmi povestește că-i place în mod deosebit grafica, fiindcă în ea se regăsește dar și că profesoara ei e o bună specialistă în această tehnică. După 5 ani de studiu și după multă, multă muncă Irina, care însumează mai multe personalități într-o singură persoană: elevă, dansatoare, voluntară, ajunge să verniseze 25 de tablouri într-o expoziție personală, cele mai multe fiind executate în tehnica „grafică”. Ele pot să fie admirate în sala de expoziții „Vasile Șoimaru” de la Biblioteca Publică „Dimitrie Cantemir” din municipiul Ungheni. Expoziția va fi prezentă o lună de zile.
Ea îmi mai spune că, cariera o va continua în acest domeniu, mai exact în designer interior sau arhitectură. A ales să facă tablourile în „grafică”, fiindcă este tehnica ei de lucru preferată, dar și profesoara ei e specialistă în acest domeniu.

Ideea de a vernisa expoziția a venit din dorința de a promova valorile culturale universale, dându-le viață și putere, ele fiind cea mai frumoasă creație a omenirii, fără de care nu ar exista viitorul acesteia.