A fost lansat Programul pentru Justiție Transparentă în Moldova



Programul USAID pentru Justiție Transparentă a fost lansat oficial în Republica Moldova. Acesta va promova un sistem de justiție mai responsabil și eficient, accesibil tuturor membrilor societății, prin dezvoltarea și implementarea soluțiilor tehnologice bazate pe internet.

În cadrul Programul pentru Justiție Transparentă de 4,9 milioane USD, USAID va acorda asistență tehnică partenerilor locali pentru a actualiza Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) interconectat la alte softuri guvernamentale. PIGD va servi drept instrument de automatizare pentru reducerea corupției și pentru promovarea transparenței în sistemul judecătoresc prin utilizarea datelor și gestionarea electronică a dosarelor, precum și monitorizarea standardelor de performanță.

PIGD va include serviciul e-notificare, care va permite cetățenilor să primească actualizări ale instanțelor judecătorești prin alerte automate pe e-mail, cum ar fi înștiințări despre ședințe și termenele limită. De asemenenea, va fi implementat serviciul e-filing, care va permite înregistrarea electronică a dosarelor.

Prin consolidarea și îmbunătățirea administrării, transparenței instituțiilor din sectorul justiției și prin utilizarea tehnologilor moderne, Programul pentru Justiție Transparentă va contribui la îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile judiciare de înaltă calitate.

Notă: Programul USAID pentru Justiție Transparentă este implementat de Millennium DPI  Partners în parteneriat cu Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii. 20170622 IMG 9140

Articol adaugat de: OJP