”Împărțit la doi”: Femeile în afaceri, între necesitate și pasiune



Femeile din Republica Moldova conduc afaceri de succes din diverse domenii de activitate, atât din zonele rurale, cât și din orașe, contribuind astfel la promovarea egalității de șanse în sfera antreprenorială. Angela Sobol este o tânără din Florești pe care rolul de mamă a motivat-o să pună bazele unei afaceri.  Stela Moldovanu, o altă protagonistă a emisiunii,  conduce cu succes o afacere prin care promovează cultura și arta locală. Pe lângă beneficiile de ordin financiar, faptul că au reușit să-și creeze propriile afaceri le aduce femeilor și împlinire sufletească.
Conform unui studiu, aproximativ o treime dintre afacerile din lumea întreagă sunt deținute sau conduse de femei. Cum stau lucrurile la noi în țară la capitolul antreprenoriat feminin, aflați dintr-o nouă emisiune “Împărțit la doi”: Femeile în afaceri – între necesitate și pasiune.

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni ”Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții.

Emisiunile ”Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău.