”Sărbătoarea faptelor bune” la Ghidighici



Fapte bune

În anul 2015, Parohia Ortodoxă Ghidighici și Asociația Obștească ”Insula Fericirii” au lansat campania ”Sărbătoarea faptelor bune”, care, presupune desfășurarea unor activități și evenimente social-caritative. Beneficiarii acestor acțiuni sunt familii defavorizate, persoane solitare și cu dizabilități, familii monoparentale sau cu venituri mici. Donatorii noștrii principali și tradiționali sunt Fundația ”Misiunea fără Frontiere Moldova”, Rotary Club Chișinău și Editura ”Viță Adevărată”. În cadrul campaniei, beneficiarii au primit în dar produse alimentare, haine călduroase, plapume, iar copii rechizite pentru școală, jucării și cărți.

Evenimente, precum și spațiul georgrafic nu se limitează doar pentru sărbătorile de iarnă și doar pentru locuitorii s. Ghidighici. Printre persoane, care s-au bucurat de sprijinul nostru s-au numărat și deținuții Penitenciarului nr. 16-Pruncul, în special cei din cadrul ”Casei Mameii și Copilului”.

Pentru realizarea obiectivelor noastre, folosim diverse mijloace de atragerea inversițiilor – fundraising, inclusiv târguri, maratonuri și concerte caritabile. Așa că, în data de 7 ianuarie, în premieră, am organizat Târgul Caritabil ”Sărbătoarea faptelor bune”. Timp de câteva săptămâni, voluntarii noștrii, sub îndrumarea d-lui Igor Talmaci – profesor de pictură la Școala de Pictură ”Zografos” și d-na Liuba Ionașcu – profesoara de artă plastică la Gimnaziul nr. 79 Ghidighici, au pregătit obiecte hand-made, care au fost realizate în ziua de 7 ianurie, în incinta Parohiei Ghidighici (materiale despre pregătirea evenimentului găsiți aiciaici și aici).  Cum s-a desfășurat Târgul Caritabil vedeți aici.

Mulțumim pe aceasta cale și tuturor prietenilor noștrii, enoriașilor fideli și activi ai parohiei noastre, care ne susțin material, moral și fizic, persoane care ne ajuta cu lucruri obișnuite, dar pentru noi – importante și scumpe: acordarea transportului, fotografierea evenimentelor, organizarea altor servicii de voluntariat și suport.

Sursa: biserica-ghidighici.md

Articol adaugat de: Maxim Melinti