Mobilizarea ONG-urilor în sprijinul persoanelor cu dizabilități



Asociația Obștească "Speranță și Sănătate" anunță lansarea proiectului "Protecția juridică a persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor acestora și sprijinirea drepturilor lor fundamentale", realizat cu suportul oferit de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului FHI 360 “Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în  Moldova”.

Scopul principal al proiectului: Creșterea nivelului de alfabetizare juridică a grupului țintă, precum și îmbunătățirea condițiilor pentru integrareasocială a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Obiectivele proiectului:

  1. Sensibilizarea grupului țintă și îmbunătățirea cunoștințelor juridice ale părinților / tutorilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și mintale prin instruire, comunicare, informare despre problemele existente și elaborarea comună a soluțiilor;
  2. Consiliere individuală și asistență juridică gratuită;
  3. Advocacy pentru drepturile și libertățile persoanelor cu dizabilități mintale și psihice prin analiza legislației existente, dezbateri și promovarea îmbunătățirilor legislației în domeniul locuințelor protejate și locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Facem apel la reprezentanții ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și alte organizații care lucrează cu și pentru persoanele cu dizabilități, să se alăture proiectului nostru și să ia parte în mod activ în promovarea drepturilor și libertăților persoanelor cu nevoi speciale.

Este foarte important ca să-și unească eforturile și experiența cât mai multe organizații, pentru ca împreună  să fie găsite soluțiile potrivite pentru problemele existente. Una dintre soluții este  dezvoltarea unui mecanism care să "forțeze" agenții economici să respecte legislația în vigoare (de ex. "Legea 5%", adică obligația de a angaja persoane cu dizabilități).

Orice informație și implicare ne va ajuta să facem un pas spre schimbările necesare în societatea noastră, să dezvoltăm serviciile sociale pentru grupurile vulnerabile.

Primul training-seminar introductiv va avea loc la mijlocul lunii iulie.

Date de contact pentru mai multe informații și înregistrare la seminare și consultații:

Tel.: (+373 22) 71 85 74, (+373) 69 025 816 Alexandra

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.