„Ograda Noastra” sfătuie elevii să rămînă înrădăcinați în educație și să-și primească recolta la absolvire



fotoFiind deja o tradiție, pentru al cinci-lea an consecutiv la finele anului şcolar în cadrul Programului de premii „Cel mai bun elev al școlii” și „Cel mai activ elev al școlii” „Ograda Noastra” și partenerii săi locali cu sprijinul Fondului Global pentru Copii a premiat cei mai buni şi cei mai activi elevi din 5 şcoli din Republica Moldova (Liceul Teoretic „Mingir”, s. Mingir, r-ul Hîncești, Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia, Gimnaziul „Serghei Esenin”, s. Alexanderfeld, raionul Cahul, Liceul Teoretic „Ion Creangă” s. Zîrnești r-ul Cahul, precum şi Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Hîncești).

Astfel, Programul de premii acoperă 5 localități din nordul, centrul și sudul republicii. Scopul acestui program educaţional inovativ este să stimuleze motivația de studiu și competiția academică sănătoasă în comunităţile rurale dezavantajate în vederea ridicării nivelului de performanţă academică şi a activismului extra-școlar în rîndurile elevilor. Pentru mai multă informaţie despre acest program accesați acest link.

Iniţial programul a fost lansat în două şcoali din sudul republicii. În perioada a 5 ani programul a fost extins în alte 4 școli ale Republicii Moldova.

În cadrul careului solemn de ultimul sunet echipa „Ograda Noastra” a înmînat premii bănești în valoare de 1000 lei/MDL pentru „Cel mai bun elev al școlii” și 400 lei/MDL pentru cel mai activ elev al școlii și diplome de excelență celor 10 laureați ai Bursei de merit. Cei 9 facilitatori a Școlilor de democrație au primit diplome de excelență pentru moderarea atelierelor, astfel contribuind nemijlocit la procesul formării copiilor în spirit incluziv.

Bucuroși și impresionați premianții au ținut să adreseze cuvinte de mulțumire întregii organizații, precum și să îndemne copii să învețe bine și să participe la activități extrașcolare: “Mulțumesc mult pentru premii. Este pentru prima dată și nu pot să vă redau cît de fericită sunt, iar din banii primiți vreau să-mi cumpăr cît mai multe cărți pentru a acumula cît mai multe cunoștințe”, a zis Ana Căldăraru, cîștigătoarea premiului “Cel mai activ elev al anului”, satul Mingir, raionul Hîncești.

Prin intermediul acestui Program de premii „Ograda Noastra” îşi propune să inspire cît mai multe instituţii şcolare în vederea promovării conceptului de educaţie de calitate prin competiţie academică sănătoasă şi participare extra-curriculară activă.