Campania „Votul tău e cel mai tânăr!” a ajuns la Hristici și Căinarii Vechi



Mesajul tinerilor lideri formatori de opinie a influențat opinia publică în satele Hristici și Căinarii Vechi din raionul Soroca, unde s-au desfășurat două sesiuni de informare, și respectiv o sesiune, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”. În urma acestora, participanții au înțeles că un vot poate schimba cursul istoriei și cu atât mai mult al comunității lor.

Pe parcursul sesiunii, tinerii au aflat mai multe informații despre principiile participării la alegeri, organele electorale și posibilitățile de votare. Astfel, s-a reiterat, că alegătorul își exercită dreptul de vot în localitatea în care îşi are domiciliul. În cazul în care alegătorul are şi domiciliu, şi reşedinţă, în perioada valabilităţii reşedinţei, el votează în localitatea în care îşi are reşedinţa. Studenții din satul Hristici care au viza de reședință în municipiul Chișinău, vor putea vota în localitatea în care își fac studiile.

O altă posibilitate de a vota este la locul aflării, în baza declaraţiei scrise și în baza certificatului pentru drept de vot. Dacă cetăţenii cu drept de vot nu au reuşit să depună declarație cu privire la locul nou de şedere cel târziu cu 30 de zile înainte de alegeri, atunci există posibilitatea de a vota cu certificatul pentru drept de vot, eliberat de către Biroul electoral al secţiei de votare.

Vă reamintim, că dreptul la vot îl au toți cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege.

Campania de informare și sensibilizare a tinerilor cu motoul „Votul tău e cel mai tânăr!” s-a desfășurat în toate satele și comunele raionului Soroca, inclusiv în orașul Soroca, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.

Aflați mai multe detalii despre proiect pe site-ul youthsoroca.md.