„Școala Vieții pentru copii orfani, Program al Centrului de Resurse și Consultanță Ograda Noastră”



11036843 395400667305823 2934990236858718843 nÎn noiembrie, 2014 Ograda Noastră a startat un nou program de dezvoltare pentru copii orfani, Şcoala Vieţii, în două instituții din orașul Cahul, Centrul de plasament pentru copii din Cahul,  „Speranța” și „Centru de plasament temporar pentru copii aflați în dificultate din or. Cahul”, cu scopul de a îmbunătăți viața copiilor orfani, precum și dezvoltarea abilităților de viață pentru formarea unor personalități puternice. Ograda Noastră crede și promovează ideea că fiecare copil merită să aibă o viață plină de culorii vii, întîmplări minunate și momente frumoase.

Pînă acum, mai 2015, programul a oferit copiilor orfani sete individualizate de produse igienice, vizită la Pizza și activități distractive, cărți, lenjerie, dulapuri pentru haine, mingi de volei și fotbal.

La moment derulează Campania „Acționăm pentru că ne pasă”, unde Centrul „Speranța” pictează clădirea din exterior a orfelinatului, pavilioanele si terenul de joc din curtea centrului, dîndu-i un aspect estetic vesel și atractiv pentru copii. „Centru de plasament temporar pentru copii aflați în dificultate din or. Cahul”, doresc să amenajeze întreg teritoriu, dîndu-i un aspect proaspăt și curat.

Programul se conduce după modelul Școlii de Democrație care are deja experiență de 10 ani, cu unele adaptări, astfel lunar se organizează sesiuni interactive pentru copii orfani, pe o varietate de subiecte care îi interesează pe copii reieșind din nevoile personale.În continuare, urmează un set de activități care vor permite copiilor să dezvolte abilitățile profesionale, să formeze o viziune și o poziție clară de formare a personalității, precum și a propriului viitor.

Centrul de Resurse şi Consultanţă Ograda Noastră este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi de interes public care mai bine de un deceniu promovează la nivel local incluziunea socială, egalitatea de şanse, precum şi participarea/activismul civic democratic în Republica Moldova.

Misiunea organizației este de a facilita procese de dezvoltare la nivel local în comunităţi dezavantajate şi/sau marginalizate din Republica Moldova în vederea asigurării unei incluziuni sociale echitabile şi de calitate în aceste comunități.

În cei 11 ani de activitate Ograda Noastră a implementat continuu peste 32 de  proiecte menite să aducă schimbare în Republica Moldova.

Programul Școala Vieții este realizat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG și partenerii, în colaborare cu administraţiile Centrului „Speranța” și Centru de plasament temporar pentru copii aflați în dificultate din or. Cahul”, precum și Centru de Asistență Socială și protecție a familiei și copilului.