CUM vom vota în ziua alegerilor



IMG 0795“Nu uitați acasă buletinul de identitate, cu fişa de însoţire, în ziua alegerilor. Fără acest act, nici un cetățean al Republicii Moldova nu poate să voteze”. Despre procedura de votare și valoarea unui vot au discutat tinerii lideri formatori de opinie în cadrul sesiunii de informare cu tineri din satele Volovița, Alexandru cel Bun și Bădiceni, raionul Soroca.

Participanților la sesiune li s-a comunicat că, votarea în ziua alegerilor se va efectua între orele 07.00 şi 21.00. Biroul electoral al secţiei de votare urmează să aducă la cunoştinţă timpul şi locul votării cel târziu cu 10 zile înainte de ziua alegerilor.

Pe durata activității, a fost explicat în detalii procesul de votare. Biroul electoral al secţiei de votare trebuie să înmâneze alegătorului buletinul de vot, numai la prezentarea actului de identitate. La primirea buletinului, alegătorul semnează în lista electorală în dreptul numelui său și i se aplică ştampila în fişa de însoţire a buletinului de identitate sau în actul în a cărui bază votează.

Este de menționat că votarea în locul altor persoane nu este admisă. Fiecare alegător votează personal.

De asemenea, tinerii au fost îndemnați să nu se lase manipulați în timpul campaniei electorale, ci să studieze cu atenție platformele electorale ale candidaților. Ei au recunoscut într-un final, că votul lor nu poate fi cumpărat și că, participând la vot, își aleg viitorul.

„Votul tău e cel mai tânăr!” este motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care se desfășoară în luna curentă în localitățile raionului Soroca, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului dat este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.