Votul tău poate schimba comunitatea ta



Ieri, 25 mai, au avut loc două sesiuni de informare, la care au participat studenții Colegiului Pedagogic „Mihai Eminescu” și Colegiului Tehnic Agricol din orașul Soroca. Importanța participării la vot, dar și prevederile legislației în vigoare privind dreptul de a vota și de a fi ales, au fost principalele subiecte abordate de către tinerii lideri formatori de opinie, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”.

“Votul nostru contează. Trebuie să mergem la vot pentru binele nostru”, a spus o participantă, Diana Ceban, la finele sesiunii. “Nu știam că pot candida la funcția de primar după împlinirea vârstei de 25 ani. Și nici de faptul că, dacă ai 18 ani împliniți, poți candida în calitate de consilier. Este minunat că am posibilitatea să mă implic deja în domeniul politic”, a menționat un alt participant.

În cadrul sesiunilor de informare s-a precizat că indiferent de rasă, naționalitate, proveniență socială, funcția deținută, religie, aspirație politică, avere și sex, fiecare cetățean are dreptul de a vota. Mai mult de atât, nimeni nu este în drept să exercite presiuni asupra alegătorului pentru a-l împiedica să-și exprime voința sa proprie.

Tinerii își doresc să schimbe în bine situația politică și economică din localitatea lor, de aceea au reiterat că vor merge la vot.

La final de sesiune, participanții au primit pliante și alte materiale, care au fost asigurate în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.