Campania de informare a tinerilor în raionul Soroca continuă



“Nu știam că îți poți înainta candidatura de primar al localității de la vârsta de 25 ani. Și în plus, am aflat că, dacă participi la votare îți schimbi viitorul țării. Prietenilor le voi transmite mesajul că, dacă vor merge să voteze, posibil să schimbe spre bine situația actuală în care se află întreaga țară”. Părerea aparține unui elev de la gimnaziul din satul Vădeni, raionul Soroca, Victor Dobrovolschi, care a participat alături de alți 24 de tineri la sesiunea de informare și sensibilizare a tinerilor desfășurată în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, de către tinerii lideri formatori de opinie.

O altă participantă, ne-a spus că i-au fost pe plac toate activitățile sesiunii. “Am să transmit tuturor prietenilor și părinților că votul lor contează”, a afirmat Alexandra Coropcean. O parte de tineri din satul Vădeni sunt de părere că odată cu schimbarea mentalității se produc schimbări radicale și în domeniul politic. Ei cred că numărul de alegători printre pensionari este mai mare decât cel al tinerilor.

În cadrul sesiunii s-a menționat despre dreptul de a alege care îl au toți cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepţia celor privaţi de acest drept în modul stabilit de lege. Documentele pe care trebuie să le prezinte alegătorul în ziua votării sunt buletinul de identitate, cu fişa de însoţire în care se indică domiciliul sau reşedinţa alegătorului, actul de identitate provizoriu cu menţiunile privind cetăţenia Republicii Moldova, domiciliul titularului, legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil.

Participanții au primit și câte un pliant despre proiect și ceea ce trebuie să cunoască despre procesul electoral. Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Mai multe detalii pe site-ul youthsoroca.md.